• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Pasca cu smantana

Aluat dulce

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana este un desert foarte usor de pregatit. Este foarte potrivita atat pentru sarbatorile Pascale, fiind un dulce traditional si foarte apreciat, dar si in afara evenimentului. Merge de minune cand ne dorim un desert simplu, cremos si aromat. Este un fel de cheesecake insa nu are deloc branza. Are o crusta asemanatoare tartelor. Umplutura este doar din smantana si oua si acest lucru o face foarte cremoasa si da, irezistibila! Va invit sa o incercati.

Pasca cu smantana_1

Aluat
175 gr faina
100 gr unt
2 linguri zahar pudra
2 galbenusuri

Umplutura
600 gr smantana
4 oua
2 albusuri
7 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri gris
1 praf de sare
1 pastaie de vanilie
coaja rasa de lamaie

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 50 min Nr portii: 12-16

Pasca cu smantana_2

Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu unt o forma rotunda de copt de diametru 24 cm.

Amestecam faina cu untul moale, zaharul si galbensurile pana obtinem un aluat omogen. Dam aluatului o forma rotunda si il punem in tava deja pregatita. Apasam usor si uniformizam astfel incat sa acoperim bine fundul tavii. Cat timp pregatim umplutura, dam aluatul la rece.

Pasca cu smantana_3

Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem faina, grisul, smantana si omogenizam. Amestecam bine apoi adaugam semintele de la pastaia de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem bine cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam zaharul pe rand si continuam mixarea. Punem bezeaua astfel obtinuta peste crema de smantana si amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Pasca cu smantana_5

Dupa ce am omogenizat umplutura o turnam peste crusta si nivelam. Coacem pasca timp de 40-50 de minute la foc potrivit pana cand se umfla usor si se rumeneste la suprafata.

Dupa ce oprim cuptorul o mai lasam 2 ore in cuptor pentru a se raci treptat. O introducem apoi la frigider pentru cateva ore. In momentul servirii o pudram cu zahar si o servim cu pofta. Este un deliciu de pasca, enjoy!

Sursa mea de inspiratie pentru aceasta pasca minunata a fost bucataria Nainei. Multumesc frumos!

Pasca cu smantana_4

 


7 Comments

« Coronita cu mac
Carrot Cake Cheesecake »

Comments

  1. Alina says

    April 11, 2015 at 7:38 am

    Minunat arată, Paula! Sărbători fericite!

    Reply
  2. Haplea says

    April 11, 2015 at 2:40 pm

    Sarbatori fericite!

    Reply
  3. Alina Vicu says

    April 11, 2015 at 4:17 pm

    Sarbatori cu lumina si liniste sufleteasca!

    Reply
  4. Simona says

    April 14, 2015 at 5:36 am

    Hristos a Inviat!! Minunat arata pasca cu smantana! Trebuie sa incerc si eu odata..

    Reply
  5. irina says

    March 18, 2016 at 2:46 am

    Bună Paula și mulțumesc pt rețetele minunate !
    Duminica viitoare sărbătoresc Pastele iar aceata reteta de pasca pare a fi super buna . Crezi ca pot folosi o smântână cu grăsime de 12%? Dacă pasca se face așa de ușor vreau și un cozonac, ce reteta recomanzi ?
    Mi-e tare greu sa aleg o retete când mă uit la ce minunății ti-au ieșit ….

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 18, 2016 at 9:17 am

      Buna Irina. Pasca aceasta eu am facut-o cu o smantana mai grasa, in jur de 30% grasime. O smantana dulce de casa. Sincer nu stiu cum o sa iasa cu o smantana 12% grasime, care e mai degraba un iaurt. Ai putea sa combini, jumatate de smantana sa fie 12% si cealalta putin mai grasa ( 30% as recomanda ). Cozonacii mei preferati sunt acestia: https://www.enjoy-dessert.ro/2013/12/cozonac-cu-nuca-si-ciocolata.html
      Mult spor iti doresc!

      Reply
  6. Irina says

    March 19, 2016 at 1:12 am

    Multumesc frumos pt raspuns Paula.
    Din pacate aici nu se gaseste smantana mai grasa de 12-14 % , singura cu 32% grasime este cea pt frisca.
    Smantana de casa nu am fact niciodata fapt pt care nu am o reteta… M-am tot uitat la tine pt site si nu prea am gasit fara aluat de cozonac, sti cumva vre-o reteta ?
    O zi frumoasa !

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316