• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri de post / Negresa de post cu nuci si rom

Dulciuri de post

Negresa de post cu nuci si rom

Chiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam. 

Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa de post cu nuci care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura. Pe langa ciocolata am plusat si cu o mana de nuci si un strop de rom, pentru a evidentia si mai mult aroma de ciocolata. Eu cred ca a iesit foarte buna, insa ramane sa va convingeti dupa ce o incercati. Si merita facuta pentru ca e chiar simpla si delicioasa!

Negresa de post cu nuci si rom_3

 

Blat

200 gr faina

150 gr zahar

30 gr cacao

100 gr nuci

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

1 praf de sare

100 ml apa

50 ml rom

60 ml ulei

4 linguri gem de capsune

50 gr ciocolata neagra 70% cacao

1 lingura otet


Glazura

1 lingura ulei de cocos

60 gr ciocolata neagra 70%

Negresa de post cu nuci si rom_1

 

Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.

Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare. Le amestecam usor cu un tel.

Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor. La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.

Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

 

Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.

Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca. Eu n-am mai avut rabdare….

Enjoy!

Negresa de post cu nuci si rom_2

 


12 Comments

« Tort de ciocolata cu crema de lapte
Prajitura Tosca »

Comments

  1. Claudia says

    March 12, 2015 at 6:38 am

    Tare faina prajiturica asta a ta. Sa stii ca o sa o incerc si eu weekend-ul asta. Ma tenteaza pentru ca e de post si e cu ciocolata 😉

    Reply
  2. transport excursii says

    March 18, 2015 at 8:40 pm

    Arata minunat! Indragesc ciocolata si nucile asa ca sigur am sa incerc aceasta reteta mai ales ca am mai experimentat cateva si au fost delicioase1

    Reply
  3. mikaela says

    May 6, 2015 at 9:50 am

    In afara zaharului din gem si ciocolata,compozitia nu mai contine alt adaos de zahar?

    Reply
    • Paula says

      May 6, 2015 at 7:34 pm

      Buna Mikaela. Prajitura contine si zahar, am uitat eu sa-l specific. Am corectat acum si in reteta, e vorba de 150 grame de zahar.

      Reply
  4. mikaela says

    May 7, 2015 at 7:40 am

    Sincera sa fiu m-ar fi incantat sa nu mai aiba zahar;chiar ma gandeam cat se poate reduce din zahar, daca folosesc pasta de curmale(in locul gemului).

    Reply
    • Paula says

      May 7, 2015 at 9:12 am

      Poti sa reduci tu din zahar daca vrei. Eu am folosit gem f putin dulce, insa daca folosesti curmale atunci poti sa reduci zaharul la 100 de grame. Poti incerca si cu 50 de grame si vezi cum iti place. Daca nu e dulce deloc atunci data viitoare sa mergi pe 100 grame. O zi frumoasa!

      Reply
      • mikaela says

        May 8, 2015 at 7:48 am

        Multumesc de raspuns,cred ca ai dreptate,cam 100 g zahar ar merge.
        Zi frumoasa !

        Reply
  5. Miana says

    November 18, 2015 at 2:18 pm

    Buna. As dori sa fac si eu aceasta prajitura insa nu de post si fara bicarbonat de sodiu ca nu am aici unde stau. Ai idee cum as putea sa fac?

    Reply

Trackbacks

  1. Negresa de post cu nuci si rom – Super Women says:
    March 16, 2016 at 5:34 am

    […] Citeste aici modul de preparare al Negresei de post […]

    Reply
  2. Negresa cu nuci, de POST, simpla si delicioasa, facuta 100% in casa - Fii Sanatos says:
    March 16, 2016 at 4:02 pm

    […] SURSA […]

    Reply
  3. Negresa cu nuci, de POST, simpla si delicioasa, facuta 100% in casa - Gospodina says:
    May 10, 2016 at 11:22 pm

    […] Sursa: www.enjoy-dessert.com […]

    Reply
  4. Negresa cu Nuci, de POST, simpla si delicioasa, facuta 100% in casa! - Fii Sanatos says:
    February 3, 2017 at 6:22 pm

    […] PREPARARE 1. Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca. 2. Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare. Le amestecam usor cu un tel. 3. Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor. La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam. 4. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm. 5. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. 6. Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit. 7. Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca. SURSA […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316