• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Checuri / Chec grecesc cu portocale, miere si fistic

Checuri

Chec grecesc cu portocale, miere si fistic

Acest desert este super simplu de realizat insa este extraordinar de bun. Aroma de portocale, mierea si fisticul au transformat un banal chec intr-un delicu de zile mari. Fructat si insiropat isi poate gasi loc de cinste pe orice masa. Cei care iubesc ciocolata s-ar putea sa nu fie la fel de incantati la auzul unui asemenea chec, insa odata incercat cu siguranta se vor indragosti pe loc. Asa s-a intamplat si in cazul meu. Dupa ce am gustat prima oara abia am reusit sa ma mai opresc. Fiecare inghititura este pur si simplu minunata: moale, aromata si insiropata. Un deliciu!

Chec grecesc cu portocale si fistic_3

Ingrediente
2 oua medii
200 ml iaurt
280 gr faina
100 gr zahar
100 ml ulei
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
coaja rasa de la 2 portocale
1 pastaie de vanilie

Sirop
sucul de la doua portocale
100 gr miere
50 gr fistic

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 10-12

Chec grecesc cu portocale si fistic_1

Ouale le batem impreuna cu zaharul si un praf de sare. Ne folosim de un tel. Adaugam iaurtul, uleiul si semintele de la pastaia de vanilie. Omogenizam usor. 
Separat amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si omogenizam compozitia cu o lingura sau un tel.
Portocalele le spalam bine si razuim coaja peste compozitia de chec. Amestecam usor.

Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de tort. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor. Coacem checul pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata oprim focul si lasam checul la racorit in cuptor cu usa intredeschisa.

Fisticul il zdrobim usor. Sucul de la cele doua portocale il amestecam cu mierea pana cand obtinem un sirop omogen.

Chec grecesc cu portocale si fistic_4

Scoatem checul din cuptor si cu ajutorul unei scobitori facem mici gaurele in chec. Turnam siropul pe deasupra checului si-l lasam deoparte 3-4 ore pana cand absoarbe tot siropul. Deasupra vom presara fistic zdrobit iar apoi putem sa il feliem dupa preferinta. Veti avea parte de o surpriza foarte placuta. Enjoy!

Chec grecesc cu portocale si fistic_2


8 Comments

« Crema de zahar ars
Cornulete fragede cu nuca »

Comments

  1. andreea manoliu says

    January 31, 2015 at 2:42 pm

    Un chec delicios, cu un gust tare placut de portocale ! Un sfirsit de saptamina bun ! Claudia

    Reply
  2. Gabriela says

    January 31, 2015 at 5:56 pm

    Mmm, ce bunătate! Ce aromă și ce culoare frumoasă are!

    Reply
  3. Rocsy Ciobanu says

    January 31, 2015 at 6:54 pm

    Mmm, ce aromat….

    Reply
  4. Liana10 says

    February 1, 2015 at 1:40 am

    Ii simt parfumul si aroma pana aici!! Vreau si eu urgent doua felii, te rog 😉 :*

    Reply
  5. Lacramioara Calarasu says

    January 16, 2018 at 3:17 pm

    Ce diametru trebuie sa aibă tava?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 21, 2018 at 1:04 pm

      Buna Lacramioara. Eu amm folosit o tava de 20cm diametru.

      Reply
  6. Rodika says

    October 12, 2018 at 2:59 pm

    Se poate de inlocuit uleiul cu untul?
    Daca da, care este conversia?
    Mersi mult??

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:27 pm

      Buna Rodika, probabil ca se poate inlocui dar nu stiu sa iit spun conversia.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316