• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti Linzer – Linzer cookies

Biscuiti

Biscuiti Linzer – Linzer cookies

Fursecurile sunt grozave in orice zi dar parca in zi de sarbatoare au un farmec aparte. Este o placere sa le fac si sa le impart cu cei dragi, mai ales cu cei mici care le adora. Pe langa faptul ca sunt dragalase imi place ca nu se fac greu, rezista mult si se pot face cu cateva zile bune inainte de eveniment. 

Biscutii Linzer sunt grozav de buni, se topesc pur si simplu in gura. Fragezi si aromati, cu o usoara nota de migdale, merg de minune cu umplutura fructata iar de pe masa dispar rapid. Sunt de incercat!

Biscuiti Linzer _3

Ingrediente
250 gr unt
120 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
300-350 gr faina
150 gr faina de migdale
1 praf de sare
dulceata de caise/afine

Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 3 ore Nr portii: 25-30 biscuiti dubli
Biscuiti Linzer _4

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana de vine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam oul si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu faina de migdale, praful de sare si zaharul vanilat. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Amestecul va fi usor moale si lipicios insa se va intari la frigider. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia, atunci puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.

Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam stelute, braduti – sau orice alta forma preferati – din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor pe margini. Ii scoatem pe un gratar la racit.

Cat timp se coc biscuitii din prima foaie putem sa scoatem cealalta bucata de aluat din frigider si sa formam biscuiti si din aceasta.

Biscuiti Linzer _1

Dupa ce s-au copt biscuitii si s-au racit ii umplem cu gem dupa preferinta. Eu am umplut stelutele cu gem de caise iar bradutii cu gem de afine.
Punem biscuitii intr-o cutie si-i lasam peste noapte in loc racoros – acest lucru ii va ajuta sa se inmoaie. In ziua urmatoare ii pudram cu zahar si ii servim cu pofta.
Enjoy!

Biscuiti Linzer _2


6 Comments

« Retete dulci pentru Craciun si Revelion
Cozonac fara gluten cu portocale, ciocolata neagra si ghimbir »

Comments

  1. deyu says

    December 12, 2014 at 7:19 am

    Ii ador, sunt absolut deliciosi si arata minunat! Eu i-am facut cu nuca, dar o sa incerc si varianta asta! 😀

    Reply
  2. coco says

    December 12, 2014 at 12:54 pm

    pe buni daca poti sa-i mananci, eu i-as pastra!!!

    Reply
  3. Diaconta says

    December 12, 2014 at 8:07 pm

    Reteta asta o sa ti-o fur,cu siguranta.Minunat arata.

    Reply
  4. Alina Vicu says

    December 13, 2014 at 6:18 pm

    Sunt superbi! Iau si eu vreo doi cu gem de caise.:)

    Reply
  5. Paula Gafitescu says

    December 17, 2014 at 2:50 pm

    Multumesc fetelor, ma bucur ca va plac! Va pup!

    Reply
  6. Laura C says

    July 18, 2015 at 6:42 pm

    I-am facut cu speranta ca ne vor ajunge cateva zile. Au rezistat doar de seara pana dimineata :).

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316