• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu crema de lamaie, ciocolata alba si trandafiri din pasta de zahar

Torturi

Tort cu crema de lamaie, ciocolata alba si trandafiri din pasta de zahar

Acest tortulet l-am facut cu ocazia unui eveniment frumos in familie. E un tort destul de simplu de realizat, nici blatul si nici crema nu sunt foarte sofisticate, iar pentru ornare am folosit acceasi crema ca si pentru umplutura. Ceea ce a facut acest tort special au fost trandafirii albastri din pasta de zahar – insa acestia nu au fost facuti de mine. 
Haideti sa va povestesc putin despre acesti trandafiri: sunt facuti cu mare maiestrie din ingrediente alese: zahar praf, miere de albine, gelatina si esenta de vanilie. La acestea se mai adauga colorantii naturali pentru a le oferi o multitudine de nuante placute, frumoase, atragatoare. Toate ornamentele sunt realizate manual cu multa pricepere si au un gust delicios. Acum ca v-am spus cate ceva despre ei am sa va spun si ca ii puteti gasi pe site-ul Trandafiri din zahar, sau pe pagina de facebook TrandafiriDinZaharSiNuNumai. 
Tort cu crema de lamaie si ciocolata alba_1
 
Alaturi de acesti trandafiri mai puteti gasi diverse produse la fel de frumoase: fluturi, floricele, inimioare, braduti, frunzulite si multe altele. Va invit sa le rasfoiti catalogul de produse.
Un alt avantaj al acestor trandafiri e ca sunt usor de depozitat, chiar si la temperatura camerei insa se recomanda sa fie feriti de umiditate. Eu am fost extrem de multumita de ei pentru ca sunt rezistenti, frumos lucrati, si foarte gustosi. Folosindu-i pe acest tort am reusit sa ii dau o pata de culoare binevenita si un aer vesel, de sarbatoare. Acum trecem si la reteta.
 
Blat
200 gr ciocolata alba
100 gr unt
120 gr zahar
3 oua
250 ml lapte
350 gr faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingura coaja rasa de lamaie
 
Crema
300 gr ciocolata alba
150 gr unt
4 oua
200 gr mascarpone
200 gr lemon curd
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40 min Nr portii: 12 
 Tort cu crema de lamaie si ciocolata alba_4
Ciocolata alba o topim la bain marie si o lasam deoparte la racit. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine aerat si cremos. Adaugam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam treptat ciocolata alba racita. 
 
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt, apoi jumatate din cantitatea de lapte si omogenizam. Turnam si restul de ingrediente uscate apoi laptele iar la final adaugam si coaja rasa de lamaie.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt 2 tavi cu diametrul de 17-18 cm. Distribuim compozitia in mod uniform in cele doua tavi, nivelam apoi dam la cuptor. Coacem blaturile pentru 35-40 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit.
Crema este putin mai delicata, insa cu putina atentie poate sa iasa foarte buna. Topim ciocolata alba si untul pe foc mic, mic. Separat spargem ouale si le batem usor. Cand compozitia de pe foc e omogena incepem sa turnam treptat ouale si amestecam continuu. La inceput crema va parea ca e taiata, dar nu trebuie sa ne speriem pentru ca se va transforma intr-o crema frumoasa la final. Continuam sa amestecam si sa turnam din amestecul de oua. Lasam compozitia pe foc timp de aproximativ 10 minute pana cand incepe sa capete aspectul unei creme consistente. Luam de pe foc si o acoperim cu un capac. Amestecam din cand in cand, iar dupa jumatate de ora putem sa o dam la frigider pentru a se raci complet.
Tort cu crema de lamaie si ciocolata alba_3
 
Mascarpone la temperatura camerei il mixam foarte bine pana cand devine cremos. Adaugam treptat crema de ciocolata alba si oua si mixam usor. Dupa ce am incorporat toata crema de ciocolata adaugam si 100 grame de lemon curd si amestecam usor. Lemon curd este o crema de lamaie foarte gustoasa iar reteta o puteti lua de aici.
 
Pentru asamblare trebuie sa taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Punem un blat pe un platou, adaugam 2 linguri de lemon curd, nivelam apoi punem urmatorul blat. Continuam cu 2-3 linguri din crema de ciocolata si mascarpone, un nou blat si din nou 2 linguri de lemon curd. Punem ultimul blat si apoi trecem la ornare. Acoperim tortul cu crema de ciocolata si mascarpone iar pentru un aspect mai elegant ornam cu trandafiri albastri si frumosi din pasta de zahar pe care ii putem gasi pe site-ul Trandafiri din zahar.
Lasam tortul la frigider cel putin 2-3 ore inainte de a-l felia pentru a se putea intari crema, si pentru a se imbina mai bine aromele. Este un tort delicios, cu un blat dens si o crema fina, parfumata de gustul desavarsit al lemon curdului.
 
Enjoy!
 Tort cu crema de lamaie si ciocolata alba_2


10 Comments

« Fursecuri (inimioare) cu nuca si scortisoara
Prajitura fina cu foi de nuca »

Comments

  1. Angelica says

    December 13, 2013 at 4:49 am

    Absolut superb Paula!!!
    Felicitari!!!
    Pup cu drag!

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    December 13, 2013 at 5:20 am

    Este minunat!

    Reply
  3. Monya says

    December 13, 2013 at 7:22 am

    Si de data asta ai reusit sa ma lasi ..paf !! Arata minunat !! Felicitari !!

    Reply
  4. speranta says

    December 13, 2013 at 7:42 am

    Buna…nu mai zic nimica.<3 <3 sarbatori fericite.pup

    Reply
  5. Gabriela says

    December 13, 2013 at 12:09 pm

    Tortuletul arata superb, Paula!

    Reply
  6. stefy says

    December 13, 2013 at 4:19 pm

    cu sau fara trandafirasi, tot minunat si delicios este!!!

    Reply
  7. Liana10 says

    December 14, 2013 at 1:06 am

    Uuu, ce feliuta apetisanta!! O vreau! 😉

    Reply
  8. Haplea says

    December 14, 2013 at 6:58 am

    Superb!!!!Bravo!

    Reply
  9. Aurica says

    December 16, 2013 at 1:51 pm

    ce poate fi mai bun si apetisant ca acest tort atat de delicios si pufos care te invita sa il mananci fara sa iti faci griji ca nu o sa iti placa, superb a iesit 😀

    Reply
  10. Mihaela Harciaga says

    December 16, 2013 at 3:16 pm

    un tort minunat si pozele …fabuloase 😉

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316