• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Paris Brest

Dulciuri diverse

Paris Brest

Nu stiu exact cand m-am indragostit de Franta si de dulciurile ei, dar certitudinea este ca s-a intamplat. Cu siguranta nu s-a intamplat brusc, insa am descoperit arta gastronomica a Frantei treptat, putin cate putin. Si nu pot sa spun ca stiu multe, insa pot sa spun ca as vrea sa o explorez cat mai mult posibil. Si cum se putea mai bine decat cu un Paris Brest.

Paris Brest este un desert pur frantuzesc, un produs de patiserie exceptional cu aluat de choux, praline si crema de vanilie. Un desert care nu este sarac in calorii, insa este bogat in arome care il fac irezistibil. Gradul de dificultate este putin sporit, in sensul ca avem de a face cu mai multe componente, diferite prin textura si modul de realizare. Insa nu este imposibil de facut, iar rezultatul….minunat! Cine il va incerca cu siguranta nu va regreta alegerea.

Paris Brest

craquelin

50 gr zahar brun

40 gr unt

50 gr faina

1 praf sare

choux

125 gr oua ( 2 oua mari )

80 gr faina

60 gr unt

125 ml apa

2 gr zahar

2 gr sare

pralina

100 gr zahar

100 gr alune de padure

crema

250 ml lapte

2 galbenusuri

10 gr faina

15 gr amidon

150 gr unt

70 gr pralina

1/2 pastaie de vanilie

50 gr zahar tos

Insertie pralina: 100 gr

Paris Brest

Craquelin. Untul moale il amestecam cu zaharul, faina si praful de sare. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena doar. Invelim in folie alimentara si dam la rece pentru o ora.

Dupa o ora scoatem craquelinul si il intindem intr-un strat subtire de 2-3mm.  Pentru a-l intinde mai usor l-am pus intre doua hartii de copt. Decupam cercuri de 4cm diametru si le dam din nou la rece.

Choux. Punem apa pe foc impreuna cu untul, sarea si zaharul. Amestecam pana incepe sa fiarba., Adaugam faina, toata odata, si amestecam bine cu o lingura sau un tel. In momentul in care faina se desprinde de pe marginea tavii oprim focul. Lasam aluatul la rece.

Galbenusurile le batem usor. Le adaugam treptat in aluatul racit. Amestecam continuu. Punem aluatul intr-un pos.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mare. Facem cu posul 8 gramajoare de aluat, in forma de cerc. Acoperim aluatul cu cate un cerc de craquelin. Coacem choux timp de 35-40 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Le scoatem pe un gratar la racit.

Pralina. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam alunele. Acoperim bine alunele cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit.

Cand alunele s-au racit le rupem usor in bucati, cum putem si cat putem de mici. Punem alunele caramelizate in robot si incepem sa mixam. Continuam mixarea pana cand ajung la consistenta unei paste.

Crema de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, semintele si pastaia de vanilie ( jumate ). Galbensurile le amestecam cu sarea, faina si amidonul. Cand laptele e fierbinte il turnam in fir subtire peste galbenusuri. Transferam apoi amestecul in oala, pe foc mic. Continuam sa amestecam pana cand se ingroasa crema.Cand sa in clocot oprim focul. Scoatem tija de la pastaie si adaugam untul. Acoperim crema cu folie si o lasam la racit. Adaugam pralina apoi si amestecam bine.

Luam 100 gr de pralina si facem 8 cercuri pe o hartie de copt. Dam la congelator pana asamblam desertul.

Asamblare. Taiem capacul celor 8 choux. Punem un strat de crema, un cerc de pralina si inca un strat de crema. Acoperim choux cu capacul inlaturat anterior. Pudram acest minunat Paris Brest cu zahar si servim cu mare pofta. Enjoy!

Paris Brest


1 Comment

« Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura
Entremet cu ciocolata si praline »

Comments

  1. Mathilde says

    March 31, 2016 at 6:46 pm

    Este urat cum imediat dupa ce postezi tu o reteta, la nici cateva zile bloggerita de la Pasiune pentru bucatarie face cate o reteta identica : ba Paris Brest, ba crema praline… In orice caz, felicitari pentru blog si pentru retete! In cazul de fata, am incercat ambele retete de Paris Brest iar degustatorii au preferat-o pe a ta ?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316