• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd – La multi ani 2013

Torturi

Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd – La multi ani 2013

La multi ani!! Bine v-am regasit in noul an la care imi doresc sa putem privi toti cu incredere, speranta si optimism. In 2013 sa fim inconjurati de multa dragoste…sa oferim la fel de multa, sa putem fi mai buni, mai umani, mai aproape unul de altul. 

Si pentru a-l incepe cum se cuvine eu v-am pregatit un tort. Un tort complex, plin de arome din care nu pot lipsi cateva din ingredientele mele preferate: ciocolata, zmeura, branza si lemon curdul. O nebunie pe care nu se poate sa o ratati. Reteta solicita putin timp si atentie, insa merita orice efort. 

Pentru ca este si ziua mamicii mele dragi, acest tort i-l dedic ei, si din tot sufletul ii spun ‘La multi ani mami draga!’.

Tort de ciocolata cu zmeura_2

Blat

1 + 1/2 cani faina alba
1 +1/3 cani zahar
1/2 cana cacao
5 gr praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita rasa sare
2 oua medii
3/4 cana cafea fierbinte
3/4 cana iaurt
1/3 cana ulei vegetal
1 lingurita esenta de vanilie
 
Cheesecake
700 gr crema de branza
150 gr zahar
100 gr unt
3 oua medii
2 linguri cu varf amidon
zmeura
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita praf de copt
 
Crema
lemon curd
200 gr zmeura
Decor
200 ml frisca
80 gr ciocolata
 
Bordura de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
25 ml smantana grasa

Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd _1

Ingredientele pentru blat si cheesecake trebuie scoase din frigider cu 2 ore inainte de a ne apuca de treaba.

Pregatim doua tavi de diametru 17cm, le ungem cu unt apoi tapetam fundul cu hartie de copt. Presaram faina si acoperim bine lateralele tavilor, dupa care scuturam excesul.
 
Punem toate ingredientele uscate intr-un bol – faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul si amestecam usor cu telul. Separat amestecam ouale cu uleiul si iaurtul. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam bine (eu m-am folosit tot de tel pentru asta, desi nu a fost o operatiune tocmai usoara deoarece amestecul era destul de consistent). Turnam cafeaua (care trebuie neaparat sa fie fierbinte) peste amestec si  omogenizam. Vom obtine un aluat destul de lichid pe care il impartim in mod egal in cele doua tavi. 
 
Cuptorul il preincalzim la 175 de grade, iar cand este incins introducem cele doua tavi in cuptor. Coacem blaturile pentru 30-35 de minute. Verificam dupa 30 de minute (facem testul cu scobitoarea) si daca sunt gata oprim focul. Mai lasam blaturile 10 minute in tava, dupa care le scoatem pe un gratar. Curatam tavile, dupa care le ungem din nou cu unt si la tapetam fundul cu hartie de copt.
Cat timp sunt blaturile la cuptor ne ocupam de cheesecake, care va fi fara crusta de data aceasta. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul. Adaugam branza treptat si continuam sa mixam pana la omogenizarea completa. Adaugam si ouale, cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Amidonul il amestecam cu praful de copt si-l incorporam si pe el in crema de branza. La sfarsit punem extractul de vanilie si sucul de lamaie. Omogenizam. Impartim compozitia de cheesecake in cele doua tavi in care am copt blaturile si deasupra punem boabe de zmeura din loc in loc, pe care le apasam usor in crema. Coacem cheesecake-ul timp de o ora la 160 de grade. Oprim focul si le mai lasam 2 ore in cuptor, dupa care le dam la rece pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte iar a doua zi m-am apucat de asamblare.
Tort de ciocolata cu zmeura_1
Scoatem cele doua portiuni de cheesecake din tavi si le punem pe hartie de copt.
 
Pregatim lemon curdul dupa reteta de aici. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.
 
Cele doua blaturi de tort le nivelam frumos cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire – ale mele necesitau acest lucru pentru ca au iesit destul de bombate.

Punem un blat pe un platou si-l ungem cu 2-3 linguri de lemon curd. Peste blat punem o bucata de cheesecake, ungem din nou cu 2-3 linguri lemon curd si presaram jumatate din cantitatea de zmeura pentru decor. Continuam cu al doilea blat de ciocolata, lemon curd iar la sfarsit ultima bucata de cheesecake. Dam tortul la rece si ne pregatim de decor.

Incalzim cei 200 ml pentru frisca, punem ciocolata neagra si omogenizam crema. O dam la congelator pentru 30 de minute dupa care o scoatem si o mixam bine pana cand devine pufoasa si se deschide la culoare. Cu aceasta crema vom inbraca tot tortul intr-uun strat subtire de ciocolata. Cand e gata dam la rece.
Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd _3
Pentru bordura de ciocolata, taiem hartie de copt lunga cat circumferinta tortului si putin mai lata decat inaltimea lui. Topim ciocolata neagra inpreuna cu frisca la bain-marie. Cu ajutorul unui cutit intindem intr-un strat subtire toata ciocolata pe hartia de copt pregatita. Scoatem tortul de la rece si il imbracam in bordura de ciocolata. Dam din nou la rece, si dupa 10-15 minute vom putea indeparta hartia de copt foarte usor. Deasupra decoram cu bomboane de ciocolata si zmeura ramasa. Deocamdata nu am sectiune, dar promit sa revin curand cu ea;)
 
Sa aveti un an nou plin de bucurii! La multi ani!
Tort de ciocolata cu zmeura si lemon curd _2


61 Comments

« Cake pops si un an nou fericit!!
Blogul anului 2012 – Blog of the year 2012 »

Comments

  1. alison says

    January 1, 2013 at 10:11 pm

    an bun si frumos,la multi ani!

    Reply
  2. mandala says

    January 1, 2013 at 10:19 pm

    LA MULTI ANI !
    La multi ani si mamei tale!

    Reply
  3. Rita Oarga says

    January 1, 2013 at 10:52 pm

    La multi ani, Paula! Multa fericire si sanatate pentru tine si pentru familia ta. Sa te bucuri de dragostea si pretuirea lor zi de zi.
    Multi ani fericiti mamei tale, care trebuie sa fie mandra nevoie mare cu asa o fata iubitoare si priceputa.
    Felicitari pentru tortul extraordinar pe care i l-ai pregatit. <3

    Reply
  4. Sidy says

    January 2, 2013 at 5:49 am

    Am venit si eu la o beliuta din bunatate asta, ca prea imi face cu ochiul….
    La cumpana dintre ani,sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelepciune si in sus cu recunostinta! Speranta sa va deschida poarta spre un An Nou plin de bucurii si impliniri! Belsug s-aveti si sanatate, an bun si daruri minunate!
    *** LA MULTI ANI! ***
    Te tzuc !

    Reply
  5. Ioana says

    January 2, 2013 at 5:51 am

    Uuuu, lemon curd, daaaa! Tre’ sa mai fac si eu! La multi ani mamei tale si multe impliniri! :)

    Reply
  6. Anonymous says

    January 2, 2013 at 6:35 am

    Despre tort, nu am cuvinte,dar daca nu ne arati si sectiunea mor de pofta ,la multi ani mamei tale si un inceput de an cu implinirea tuturor dorintelor iti doresc.pupici Gabriela.

    Reply
  7. Cristina says

    January 2, 2013 at 6:37 am

    Frumos si delicios.
    Un an nou cu bucurii si sanatate iti doresc.

    Reply
  8. mirela says

    January 2, 2013 at 6:55 am

    Cat de bine arata!!!!!!La multi ani!!!!!!!

    Reply
  9. Cătău says

    January 2, 2013 at 7:05 am

    super….arata foarte foarte bine

    Reply
  10. Dana Cristea says

    January 2, 2013 at 7:11 am

    La multi ani!!!!! Superb tort!!!

    Reply
  11. Laura says

    January 2, 2013 at 8:08 am

    La multi ani cu sanatate !!!
    Mmmm…super tortul :)

    Reply
  12. Carol says

    January 2, 2013 at 9:40 am

    LA MULTI ANI!
    Ai inceput anul cu o minunatie de tort. Trebuie sa iti fac o vizita neaparat :)
    Fie ca noul an sa iti aduca multa liniste si putere… sa faci bunatati.
    Cu drag,
    Carol

    Reply
  13. Fancy Cake says

    January 2, 2013 at 9:50 am

    Absolut minunat!
    La multi ani!

    Reply
  14. Monica says

    January 2, 2013 at 12:03 pm

    La multi ani !!!

    Arata demential! As manca o feliuta :)

    Reply
  15. Dana says

    January 2, 2013 at 1:22 pm

    La multi ani! Tortul e minunat!

    Reply
  16. Ancuta Draghici says

    January 2, 2013 at 2:10 pm

    La multi ani!!! Sa fie un an bun cu sanatate si bucurii!!!

    Tortul e de poveste!

    Reply
  17. Rocsy Ciobanu says

    January 2, 2013 at 4:46 pm

    La multi ani..sa ai parte de un An Nou cu sanatate si multe realizari..Te felicit pentru acest tort minunat!

    Reply
  18. Gabriela says

    January 2, 2013 at 5:30 pm

    Just perfect! Un an nou plin de impliniri!

    Reply
  19. Simona says

    January 2, 2013 at 6:18 pm

    Un mare WAW!!! Arata absolut superb!!
    Pupici dulci draga mea

    Reply
  20. liana says

    January 2, 2013 at 6:30 pm

    Arata foarte frumos foita de ciocolata, ca de revista :)

    Reply
  21. Mihaela says

    January 2, 2013 at 6:49 pm

    Exceptional ! La Multi Ani !

    Reply
  22. Cristina says

    January 2, 2013 at 7:35 pm

    La multi ani! Multa fericire si bucurii alaturi de familia ta. Multi ani cu sanatate mamei tale! Tortul este cred super delicios!

    Reply
  23. Dohotariu-Avram Alina says

    January 2, 2013 at 7:44 pm

    Ce tort fastuos și frumos! La mulți ani mamei tale!

    Reply
  24. Ramona Alina says

    January 2, 2013 at 10:08 pm

    Tare bine aratã si aromele sunt pe gustul meu<3 te pup

    Reply
  25. dian@ says

    January 2, 2013 at 10:27 pm

    DELICIOS TORTUL! LA MULTI ANI!

    Reply
  26. Angelica says

    January 3, 2013 at 6:37 am

    La multi ani sanatosi ii doresc mamei tale,iar tie tot binele din lume!Cu mare drag!

    Reply
  27. raluka says

    January 3, 2013 at 8:31 am

    super tort Paula!place place!

    Reply
  28. Irina (Bucataria Irinei) says

    January 3, 2013 at 9:21 am

    La multi ani! Ca de obicei un tort minunat!

    Reply
  29. Alex says

    January 3, 2013 at 10:58 am

    La multi ani !!!!! like like big like…

    Reply
  30. Disturbingly Delicious says

    January 3, 2013 at 12:26 pm

    La multi ani Paula, tie si mamicii tale! Tortul arata fantastic de bine iar prezentarea de 10 ca de obicei 😉

    Reply
  31. daniela64 says

    January 3, 2013 at 4:26 pm

    E’ bellissima complimenti Paula. Un abbraccio, buon 2013 Daniela.

    Reply
  32. Zilahi Adela says

    January 3, 2013 at 5:06 pm

    La multi ani Paula! !! Sa aveti un an nou fericit , plin de bogatii!!! La multi ani mamei tale!! Iar despre tort ce sa zic , este demential!! Arata super bine!! Te pup!

    Reply
  33. maria mihalache says

    January 3, 2013 at 5:24 pm

    La multi ani!
    Te-am nominalizat pentru blogul anului 2012 http://mmihalache.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html

    Reply
  34. Nico says

    January 3, 2013 at 5:44 pm

    La multi ani si la cat mai multi bani!
    Tortul m-a impresionat pe deplin, este superb. Cu mana pe inima iti spun ca am simtit ca imi curg balele pe tastatura. Absolut deosebit! Felicitari! Nico

    Reply
  35. GelaDumi says

    January 3, 2013 at 7:55 pm

    M-ai lasat si fara cuvinte, ca gura mi s-a umplut de apa, woww ce debut fabulos pe 2013!
    La multi ani sanatosi si tie si mamei tale!

    Reply
  36. Liana10 says

    January 3, 2013 at 8:08 pm

    La multi ani cu sanatate mamei tale!! Cred ca e foarte mandra de tine 😉 N-as refuza o feliuta pt. nimic in lume 😉

    Reply
  37. catkitchen says

    January 4, 2013 at 8:05 am

    La multi ani , draga mea !! La multi ani si multa sanatate mamicii tale !!Sa aveti un 2013 plin de bucurii !!!

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    January 4, 2013 at 11:14 am

    Dragilor va multumesc din suflet pentru urarile frumoase! Va doresc un an minunat, si toate dorintele sa vi se implineasca!

    Reply
  39. Mimmi says

    January 4, 2013 at 1:50 pm

    La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
    Tortul arata minunat si cred ca a fost foarteb delicios cu asa arome!
    Te pup cu drag!

    Reply
  40. The Wandering Oltean says

    January 7, 2013 at 7:52 pm

    WOW! Super impresionat de ce ai facut aici! Felicitari

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    January 8, 2013 at 6:43 am

    Mimmi, itit multumesc frumos pentru urari! Tortul intr-adevar a fost grozav de bun 😉 Un an nou fericit iti doresc!

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    January 8, 2013 at 6:43 am

    Oltean, multumesc mult de tot pentru aprecieri!

    Reply
  43. MIHAELA says

    March 6, 2013 at 3:00 pm

    Arata demential…vreau sa te intreb ce crema de branza ai folosit?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 5:36 pm

      Mihaela, eu am folosit branza de casa cremoasa amestecata cu smantana si apoi puse la blender pana devin o crema. Dar pentru cheesecake eu mai recomand si branza Phidelphia sau Excuisa.
      Multumesc pentru aprecieri si-ti doresc o seara frumoasa!

      Reply
  44. Mihaela says

    March 15, 2013 at 1:37 pm

    Astazi l-am pregatit, am tot gustat pe ici pe colo din el si pot sa spun ca e foarte bun…inaugurarea maine , abia astept. Peste doua saptamani e ziua sotului si daca are succes il repetam. Multumesc pentru reteta si trebuie sa iti spun ca si tortul cu mousse de zmeura si whisky e fenomenal.O zi frumoasa sa ai si sa ne bucuri privirile mult timp de aici in colo cu asa minunatii.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 7:53 pm

      Mihaela, ma bucur ca ai incercat tortul! Eu am fost foarte incantata de el, sper sa fie bine si maine la inaugurare. Astept sa-mi dai vesti! O seara frumoasa!

      Reply
  45. Mihaela. says

    March 16, 2013 at 2:41 pm

    Da, delicios, senzational,fenomenal , nu ca ne-a placut …este foarteeeee bun. Multumesc , categoric o sa il repet.O zi frumoasa Paula.

    Reply
  46. daniela64 says

    March 18, 2013 at 11:35 am

    Fantastica!! Un’opera d’arte la tua torta. Un abbraccio, buona settimana Daniela.

    Reply
  47. Anonymous says

    April 1, 2013 at 3:42 pm

    arata super! treb sa iti incerc si eu reteta :)

    Reply
  48. Anonymous says

    June 19, 2013 at 2:23 pm

    scuze ca intreb….ce vrei sa zici prin lemon crud?? stiu doar de lemon grass, e acelasi lucru?
    multumesc si felicitari ptr tort, a iesit superb!

    Reply
  49. Paula Gafitescu says

    June 19, 2013 at 8:59 pm

    Buna, lemon curd este o crema cu lamaie, unt oua, care se face pe foc. Reteta o gasesti aici: http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/08/inghetata-cu-lemon-curd-si-afine.html
    Ma bucur ca-ti place tortul meu, este delicios sa stii :)

    Reply
  50. Andreea says

    September 21, 2013 at 5:57 am

    nu ai scris cantitatea de lemon curd…sa inteleg ca tot ce iese din reteta, aprox 450-500g se foloseste pt crema?

    Reply
  51. Andreea says

    September 21, 2013 at 8:04 am

    Am citit mai cu atentie reteta si am vazut cat lemon curd trebuie! :d….citisem prea in graba!

    Reply
  52. Anonymous says

    June 8, 2014 at 7:52 am

    Daca folosesc mascarpone in loc de crema de branza e ok?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 8, 2014 at 11:51 am

      Da, merge si cu mascarpone.

      Reply
  53. Iuliana says

    August 6, 2016 at 6:56 pm

    Cat inseamna o cana ca si unitate de masura? Sa aiba 250g?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 8, 2016 at 6:52 am

      Buna Iuliana. AM folosit o cana normala de 250 de ml. O cana de 250 ml apa are 140 gr faina, respectiv 200 gr de zahar.

      Reply
      • Iuliana says

        August 9, 2016 at 6:38 pm

        Multumesc pentru raspuns! O seara frumoasa!

        Reply
  54. Carmen Stefanescu says

    August 23, 2020 at 6:41 pm

    Un super tort

    Reply
  55. Mimi says

    March 6, 2021 at 9:10 pm

    Buna seara.Cu ce se poate înlocui cafeaua?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 10, 2021 at 6:29 am

      Buna Mimi, cred ca se poate inlocui cu ciocolata calda.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316