• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu dovleac, caramel si ciocolata

Torturi

Tort cu dovleac, caramel si ciocolata

Acest tort l-am facut cu ocazia Sfantului Andrei, zi speciala pentru noi pentru ca l-am sarbatorit pe juniorul nostru – Florin Andrei. Tortul era obligatoriu, chiar daca el nu prea stie ce inseamna o aniversare…cu siguranta stie ca la astfel de evenimente mami face tort :) In momentul in care au inceput urarile ( de cu buna dimineata )  au inceput si cererile de genul: ‘mami vreau tort, unde e tortul?…mami vreau tort’ :)) Asa ca ‘mami’ i-a facut tort…si inca unul grozav de bun! Va las reteta si pozele, ca sa va convingeti ca am dreptate!
 Tort cu dovleac, caramel si ciocolata_3
Blat
4 oua mari
2 cani faina
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita ghimbir
3/4 cana zahar brun
1/2 cana ulei
1 cana piure de dovleac copt
1/2 cana lapte
 
Caramel
1 cana zahar alb + brun (combinat)
1/2 cana apa
1/2 pastaie de vanilie
150 gr unt
2 linguri smantana grasa
1/2 lingurita sare
 
Crema + frosting
700 gr crema de branza
100 gr unt
50 gr zahar pudra
caramel
1 lingurita extract de vanilie
 
Ganache
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
 
Decor
frisca
dropsuri de ciocolata
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40 min.
 Tort cu dovleac, caramel si ciocolata_2
Incepem cu blaturile, si anume: amestecam faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat batem usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugam piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizam. Adaugam faina si laptele in reprize alternative si amestecam usor cu telul pana obtinem o compozitie omogena. 
Pregatim 2 tavi de diametru 21cm, le ungem cu unt si le tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Impartim compozitia de blat in mod egal in cele tavi si le introducem la cuptor pentru 35-40 de minute pana in momentul in care scobitoarea introdusa in mijlocul lor iese curata.
 
Scoatem torturile pe un gratar si le lasam la racit. Intre timp trecem repede la   umpluturi.
 
Punem zaharul impreuna cu apa si pastaia de vanilie intr-o tigaie antiaderenta pe foc mediu si le lasam sa fiarba pentru aproximativ 9 minute pana cand caramelul capata consistenta. Luam de pe foc, adaugam sarea (nu e obligatoriu) si smantana si amestecam repede-repede pana la omogenizare. Inlaturam pastaia de vanilie dupa care adaugam untul si lasam caramelul deoparte. 
Pentru crema mixam crema de branza impreuna cu caramelul si zaharul pudra, adaugam untul taiat cubulete, cate un cub pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. La sfarsit punem si extractul de vanilie (cu cat mai natural cu atata mai bine) si dam crema la rece.
 
Pregatim ganache-ul. Ciocolata o topim la bain-marie impreuna cu smantana, amestecand usor. Cam atat cu pregatirile, putem trece la asamblare.
 
Taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Fiecare bucata de blat o ungem cu ganache de ciocolata, apoi cu crema de branza. Procedam la fel pana cand ajungem la ultima bucata de blat pe care nu o mai ungem cu ganache. Imbracam tortul in crema de branza ramasa si il decoram cu frisca si dropsuri de ciocolata. 
 
Huh, suntem gata…putem sa ne delectam cu o portie de tort delicios, aromat, perfect pentru anotimpul de afara. Azi sunt darnica, asa ca va aduc doua felii de tort 😛
 
La multi ani puiut, sa cresti mare si sanatos, si sa ai parte de cat mai multe torturi! :)
 Tort cu dovleac, caramel si ciocolata_1

Adaptata dupa reteta de pe: Food and wine


49 Comments

« Peste crocant la cuptor
Covrigei cu chimen si cascaval »

Comments

  1. mandala says

    December 3, 2012 at 8:38 pm

    Superb !!!

    Reply
  2. Any says

    December 3, 2012 at 9:05 pm

    Deosebit tort, sper ca juniorul a fost multumit!
    La multi ani!

    Reply
  3. Kyra says

    December 3, 2012 at 9:07 pm

    D e l i c i o s!

    Reply
  4. Anonymous says

    December 3, 2012 at 9:15 pm

    Super, super o sa il visez dupa tortul cu mere caramelizate pe care bineinteles ca l-am comis o deliciosenie nu am cuvinte,sa iti traiasca baietelul sa fie sanatos si fericit ca are o mama harnicuta pupici.Gabriela

    Reply
  5. Angelica says

    December 3, 2012 at 9:34 pm

    Paula cat de bine arata!!!!
    Nu stiu daca mi-a mai ramas dovleac la tara ,dar m-ar fi tentat si pe mine reteta asta!Arata ispititor de bine!
    Si io am farfurii ca ale tale si mi’s tare de dragi!
    Te pup si felicitari,ai o mana buna,toate deserturile iti ies asa de frumos!

    Reply
  6. Dohotariu-Avram Alina says

    December 3, 2012 at 9:44 pm

    La mulți ani, juniorului. Tare bun trebuie să fi fost tortul:)!

    Reply
  7. Liana10 says

    December 3, 2012 at 11:51 pm

    La multi ani, Andrei! Si eu vreau o felie din tortul aromat facut de mami 😉
    Spune-mi, te rog, ganachul nu l-ai pus la racit si mixat? L-ai pus direct cald peste blat? Merci, pup

    Reply
  8. Cristina says

    December 4, 2012 at 6:05 am

    Yammy, vin la o felie de tort!

    Reply
  9. Mihaela Mihalache says

    December 4, 2012 at 6:34 am

    sa-ti traiasa juniorul, in mod sigur i-a placut l-a cum arata :)
    Pupici

    Reply
  10. Irina (Bucataria Irinei) says

    December 4, 2012 at 9:26 am

    Un tort minunat, potrivit pentru copii. La multi ani juniorului.

    Reply
  11. FLORY says

    December 4, 2012 at 9:54 am

    Delicios tort!
    La multi ani lui Andrei!

    Reply
  12. Anki says

    December 4, 2012 at 9:55 am

    Frumos, frumos! Arata perfect :)

    La cat mai multe sarbatoriri frumoase!

    Reply
  13. coco says

    December 4, 2012 at 10:11 am

    la multi ani si lui Florin si lui Andrei…minunat tort , dar trebuiau 2…:)))

    Reply
  14. kalua says

    December 4, 2012 at 10:12 am

    La multi ani juniorului, sa va traiasca!

    Reply
  15. Simona says

    December 4, 2012 at 10:41 am

    La Multi Ani puiutului tau!! Sa creasca mare si sanatos, si sa va aduca numai bucurii!!
    Tortul arata bestial!! Iar la gust… mmm.. nici nu vreau sa-mi imaginez ca mor de pofta!!

    Reply
  16. Angy says

    December 4, 2012 at 10:44 am

    De curand am descoperit acest blog , si sincer doresc sa te felicit, faci niste deserturi fantastice, inca nu am probat nimic de aici, dar cu siguranta in viitor o voi face.Felicitari sincere!

    Angela

    Reply
  17. Adriana says

    December 4, 2012 at 10:46 am

    La mulţi ani Andrei! Oare mai ai şi pentru mine o feliuţă, mică mică. Multă sănătate !

    Reply
  18. Timea says

    December 4, 2012 at 11:06 am

    Arata minunat! Sa iti traiasca Andreiul :). Pup

    Reply
  19. Rocsy Ciobanu says

    December 4, 2012 at 11:25 am

    Este perfect.Bravo…

    Reply
  20. DiaMar bucataria galbena says

    December 4, 2012 at 2:18 pm

    Un tort minunat,draga Paula!
    La multi ani copilasului!

    Reply
  21. Simona says

    December 4, 2012 at 5:02 pm

    Minunat tortul!!!!
    La multi ani juniorului!!!

    Reply
  22. Lilly says

    December 4, 2012 at 5:34 pm

    Vai, Paula ce minunatie de tort ai pregatit pentru juniorul tau!
    Si ce straturi simetrice.Perfecte!

    Reply
  23. Dorina says

    December 4, 2012 at 5:44 pm

    Tare fain arata , precis a fost delicios

    Reply
  24. Gabriela says

    December 4, 2012 at 5:51 pm

    La multi ani lui Andrei! Tortul este foarte frumos, foarte bun si aromat!

    Reply
  25. Disturbingly Delicious says

    December 4, 2012 at 6:05 pm

    Minunat tortul, Paula! La multi ani strumfului 😉

    Reply
  26. The Wandering Oltean says

    December 4, 2012 at 7:37 pm

    Pai am si eu un Andrei prin casa :)
    Super tortul!

    Reply
  27. Alex says

    December 4, 2012 at 7:53 pm

    La multi ani juniorului !!!
    I-ai pregatit ceva super! Trebuie sa fie delicios !!!

    Reply
  28. Lia Maria Grozi says

    December 4, 2012 at 7:59 pm

    Un tort deosebit, cu arome pe masura. Delicios si aspectos ! Sa va traiasca junioru-l, sa creasca mare, frumos si sanatos !
    O seara linistita !

    Reply
  29. Adela Zilahi says

    December 4, 2012 at 8:22 pm

    Untort aromat si minunat!! La multi ani puiului!! Sa cresteti mari!! Pupici!!

    Reply
  30. Miha says

    December 4, 2012 at 8:36 pm

    Perfecte ti-au iesit feliile alea! 😉

    Reply
  31. Mihaela says

    December 5, 2012 at 4:14 am

    Foarte frumos ti-a iesit, imi place combinatia dovleac-caramel :)

    Reply
  32. Alina Vicu says

    December 5, 2012 at 6:15 am

    La multi ani piticului tau!
    P.S. Superb si delicios tortul! 😉

    Reply
  33. Delicious Flavours says

    December 5, 2012 at 8:14 am

    “Mami” ai facut un tort nu doar aspectuos ci si delicios cu siguranta, felicitari! :)
    La multi ani sanatosi printzisorului vostru! 😉

    Reply
  34. Nicol says

    December 5, 2012 at 8:43 am

    Superb tortul! La multi ani micutului!

    Reply
  35. GelaDumi says

    December 5, 2012 at 12:42 pm

    Andrei,
    Sa traiesti, sa fii sanatos cu numele si mami sa traiasca sa-ti tortaleasca multe, multe torturi la fel de frumoase!
    Noi stam si il asteptam cuminti pe urmatorul…stim ca Poliana le face de revista!

    Reply
  36. Adina says

    December 5, 2012 at 3:40 pm

    Tortul este complex,fin si atragator!:)
    BRAVO!

    Reply
  37. dian@ says

    December 5, 2012 at 5:07 pm

    foarte frumos tortul, imi place ca e cu dovleac…iammmmiii

    Reply
  38. Licuta Marin says

    December 5, 2012 at 8:57 pm

    Mmm, un deliciu plin de arome!!!Yummy!Pup!

    Reply
  39. Flori says

    December 6, 2012 at 5:40 am

    Un tort pe masura aniversarii!
    La multi, multi ani fericiti si sanatosi!

    Reply
  40. maria says

    December 6, 2012 at 1:28 pm

    Oi, ce sectiune faina! Bine ca-i post, admiratu’ asta o fi cu pacat?! :)))Nu-i insiropat?

    Reply
  41. catkitchen says

    December 7, 2012 at 12:49 pm

    Eu tot cu intarziere ajung , dar timpul asta e de vina , sa stii !!! :((( , insa asta nu ma impiedica sa-i zica sarbatoritul LA MULTI ANI !!!! Multa sanatate si sa aiba parte in viata numai de bucurii !!
    PS.Tortul e superb !!

    Reply
  42. Paula Gafitescu says

    December 10, 2012 at 6:51 am

    Mandala, multumesc! :*

    Reply
  43. Paula Gafitescu says

    December 10, 2012 at 6:59 am

    Any, multumesc mult! Daa, a fost foarte multumit, a cerut si supliment :)

    Reply
  44. Paula Gafitescu says

    December 10, 2012 at 7:11 am

    Kyra, multumesc! :*

    Gabriela, ma bucur mult ca-ti place tortul, a fost tare gustos! Pupici

    Angi, multumesc mult, esti tare draguta! Nu merit eu atatea complimente :) Si mie imi plac mult farfurioarele astea :) Pup

    Alina, multumesc mult! Pup

    Liana, multumesc mult pentru urari si felicitari :) Scuze ca raspund asa tarziu. Ganache-ul l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Pup

    Cristina tr astept cu drag! Pup

    Mihaela, da…a fost tare incantat, multumesc mult! Pup

    Irina, multumesc fruumos! :*

    Flory, multumesc pentru urari! Pup

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    December 10, 2012 at 7:23 am

    Anki, multumesc mult! Asa sa fie! Pup

    Coco, multumesc :) Am vrut eu doua, dar nu mi-a iesit :))

    Kalua, multumesc mult! Pup

    Simo multumesc mult, tortul a fost grozav! Pupici

    Angy, multumesc mult pentru cuvintele frumoase si te mai astept la mine! Pup

    Adriana, multumesc mult! Nu mai am, dar am altceva dulce :) Pup

    Timea, ma bucur mult ca-ti place! :*

    Rocsi, multumesc!

    MIhaela, multumrsc mult pentru urari! Pupici

    Simona, ma bucur ca-ti place si multumesc de urari! Pup

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    December 10, 2012 at 1:28 pm

    Lily, ma bucur mult ca-ti place! pup

    Dorina, asa a fost 😉

    Gabriela, multumesc mult! pupici

    Diana, ma bucur mult ca-ti place, multumesc pentru urari! :*

    Oltean, La multi ani si lui! Ce tort i-ai facut? :)

    Alex, multumesc frumos! Pup

    Lia, ma bucur tare mult ca-ti place si-ti multumesc pentru urari! Pup

    Adela, multumesc frumos! Pupici

    Miha, ce atenta esti la detalii :) Pup

    Mihaela, si mie imi place la maxim, e super! Pupici

    Alina, multumesc pentru urari! Pup

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    December 10, 2012 at 1:33 pm

    Angi, multumesc frumos si ma bucur tare mult ca-ti place Pup

    Nicol, multumesc! :*

    Gela, multumesc mult pentru urari si pentru cuvintele frumoase! :)

    Adina, multumesc si pupici!

    Licuta, ma bucur ca-ti e pe plac! Pup

    Diana, a fost delicios!!

    Flori, multumesc pentru urari!

    Maria, pacat nu cred ca e 😛 nu l-am insiropat pentru blaturile sunt destul de umede! pup

    Magda, nu e nevoie de scuze, stiu cum e cu timpul, e mare bataie de cap cand nu ajunge nicicum :) Multumesc de urari si aprecieri, pupici!

    Reply
  48. Mihaela says

    December 14, 2012 at 5:14 pm

    La multi ani sarbatoritului !
    Arata delicios !

    Reply
  49. unspecutite says

    June 29, 2016 at 11:51 am

    L-am facut si mi-a iesit perfect! Un singur lucru nu am respectat, anume nu am facut eu crema caramel ci am cumparat-o la conserva. Este un tort minunat, nici nu l-am lasat sa stea la frigider ci l-am “atacat” direct!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316