• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

Tarte/Placinte sarate Aperitive

Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

O alta reteta de aperitiv, din nou de mare efect, tocmai prin multimea de arome, fie si ele simple, pe care le combina…dar si prin jocul de culori in ton cu sarbatoarea ce se apropie cu pasi repezi :) Se face destul de rapid, mai ales daca aveti cutii de branza Delaco la indemana. 
Eu am reusit sa le castig in mare parte datorita celor care mi-au votat prajitura mea cu crema de branza si caramel, si cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc atat celor care m-au votat, cat si bucatarului maniac si Fan Branza (Delaco) care au organizat si oferit premiile. E putin cam tarziu, deoarece a trecut ceva vreme de cand am castigat eu premiile, dar mai bine mai tarziu decat niciodata :) Am tot amanat postarea deoarece s-au ivit fel si fel de provocari…dar ma bucur ca am reusit sa o postez intr-un final, si ma bucur ca pot sa va prezint o reteta delicioasa. 

Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

Blat
3 oua mari
1 lingurita sare
9 linguri suc de sfecla
7 linguri ulei
10 linguri cu varf de faina
1 varf cutit praf de copt
1 praf piper

Umplutura
2 cutii ‘ceva fin’  Delaco-crema de branza cu verdeata
250 gr branza de vaci moale
50 gr branza de capra
1 lingura smantana
cateva fire marar
sare
piper

Topping
1/2 cutie ‘ceva pufos’ Delaco cu verdeata
un ardei kapia rosu

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 15 min.

Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius.
Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie. 
Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.

Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust. 

Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema ‘ceva pufos’ cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu. 

Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Pofta buna!

Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza


32 Comments

« Tort caramel cu fundite de ciocolata
Bezea cu alune si zmeura »

Comments

  1. Dorina says

    December 16, 2012 at 3:06 pm

    Ce fain arata , tare buna tre’ sa fie

    Reply
  2. Cătău says

    December 16, 2012 at 3:41 pm

    oleleu ce bunatate!!

    Reply
  3. Disturbingly Delicious says

    December 16, 2012 at 5:40 pm

    Cata branza!!! Interesanta reteta si cred ca e si buna. Uffff, m-as infrupta si eu cu un patratel 😉

    Reply
  4. Dana Cristea says

    December 16, 2012 at 6:26 pm

    Tare faina placinta!!! Bafta!

    Reply
  5. Cristina says

    December 16, 2012 at 6:41 pm

    Arata foarte bine!

    Reply
  6. coco says

    December 16, 2012 at 7:22 pm

    salvez reteta !

    Reply
  7. catkitchen says

    December 16, 2012 at 7:44 pm

    Arata perfect !!! Ma crezi daca-ti spun ca eu nu am facut nici o prajiturica aperitiv pana acuma? :)

    Reply
  8. daniela64 says

    December 16, 2012 at 8:37 pm

    Un’idea perfetta per l’aperitivo, bellissima la presentazione. Buona serata Daniela.

    Reply
  9. Rita Oarga says

    December 16, 2012 at 8:51 pm

    Excelenta reteta! Nici nu ma mir ca ai castigat concursul cu bunatatile astea care arata perfect. Abia astept sa incerc si eu prajitura ta aperitiv. Pup!

    Reply
  10. mandala says

    December 16, 2012 at 9:47 pm

    Ce bine arata parca e prajitura.

    Reply
  11. mirela says

    December 17, 2012 at 5:56 am

    Aoleoooo,ce bine arata!!!!!

    Reply
  12. Alina Vicu says

    December 17, 2012 at 7:57 am

    La cat de ispititor arata cu siguranta e delicioasa! Fur si eu un patratel. 😛
    Pup

    Reply
  13. Carol says

    December 17, 2012 at 8:33 am

    Ce pofta mi-ai facut! Trebuie sa fie ffffffffffffffffffffffff bunaaaaaaaaaaaaa. Pup

    Reply
  14. Danutza says

    December 17, 2012 at 2:32 pm

    Wow, cat de bine arata!!

    Reply
  15. Rocsy Ciobanu says

    December 17, 2012 at 2:37 pm

    Ce idee minunata de aperitiv…

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 7:03 am

    Dorina, multumesc frumos! Pup

    Reply
  17. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 7:09 am

    Catau, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 7:21 am

    Diana, branza sa fie!!! Mie imi place mult, si nu m-am zgarcit deloc :)) Pupicei

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 8:36 am

    Dana multumesc mult, Pupici!

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 9:04 am

    Cristina, multumesc! Pup

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 9:05 am

    Coco, ma bucur ca vrei s-o incerci! Pup

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 9:06 am

    Magda, multumesc mult!! Nu prea imi vine a crede, dar daca asa stau lucrurile atunci e musai sa incerci 😉 Pupici

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 11:21 am

    Grazie Daniela!

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 12:32 pm

    Rita draga, ma bucur mult ca-ti place prajitura/placinta asta. Sper sa apuci sa o incerci, se face atat de usor! Pup

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 1:53 pm

    Mandala, ma bucur mult ca-ti place! :*

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 1:54 pm

    Mirela, multumesc mult!! pup

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 1:55 pm

    Alina, serveste linistita, nu ma supar 😛

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 1:55 pm

    Carol, ma bucur mult ca-ti place, e numai buna de incercat 😉 Pup

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 1:55 pm

    Danutza, multumesc!! :*

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    December 20, 2012 at 1:56 pm

    Rocsi, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  31. maria says

    February 6, 2013 at 1:38 pm

    Paula, da’ de ce îi zice cu sfeclă roşie?

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    February 7, 2013 at 11:54 am

    Maria, pentru ca are in compozitie suc de sfecla rosie :) Eu asa m-am gandit sa o denumesc, dar posibil sa nu fie cel mai ‘fericit’ nume :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316