• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Rulada de ciocolata – The best!!!

Prajituri

Rulada de ciocolata – The best!!!

Pot sa zic ca in urma cu aproximativ un an de zile ruladele nu erau punctul meu forte 😀 Faceam eu ce faceam (sau mai bine zis nu faceam, din moment ce nu ieseau bine) si ori blatul era prea tare, ori prea subtire…ori nu-l puteam rula. O intreaga aventura! Siiii…chiar pot sa zic ca aveam o anume frica de ele.
Din fericire frica a trecut, am inceput prin a face rulada sarate…apoi am prins curajul si la cele dulci. Prin urmare va prezint una din cele mai bune rulade cu ciocolata posibile. Reteta a venit de la sine…nu stiu daca mai exista ceva de genul, dar sigur stiu ca facut-o asa cum am crezut eu ca e bine.
 Rulada de ciocolata_2
Blat
3 oua
3 albusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
 
Crema
200 ml lapte
3 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri cacao
5 linguri zahar
180 gr ciocolata neagra 60-70%
100 gr unt 80%
 
Decor
80 gr ciocolata neagra
60 gr smantana grasa
fulgi de ciocolata alba
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 18-20 min. Nr. portii: 12
 Rulada de ciocolata - The best!!!_3
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleza volumul, adaugam si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam amestecul uscat peste galbenusuri si amestecam. Compozitia se va ingrosa destul de bine, dar nu va speriati ca isi revine dupa ce adaugam si albusurile.
 
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Punem 2 linguri de albus peste cealalta compozitie si incercam sa o omogenizam si sa o facem mai fluida. Adaugam si restul de albus, amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Introducem tava in cuptorul incins si coacem prajitura timp de 18, maxim 20 de minute. Dupa 18 minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci e gata. Scoatem tava din cuptor.
 
Intindem un prosop mare si curat (neapart :P) pe masa de lucru, presaram putin zahar apoi rasturnam rulada. Desprindem hartia de copt si incepem sa rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada in prosop pana la racirea completa.
 Rulada de ciocolata - The best!!!_1
Crema…crema….ce minuatie de crema a iesit!!! Clar e de pastrat si pentru alte delicii.
Laptele il punem pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam usor cu un tel. Adaugam amidonul si cacao peste galbenusuri si omogenizam. Cand laptele e fierbinte punem 2-3 linguri de lapte peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Rasturnam crema de galbenusuri peste restul de lapte si punem din nou vasul pe foc. Marim putin flacara si continuam sa amestecam in crema. Cand crema e suficient de intarita – dupa aproximativ 2-3 minute pe foc iute – luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele, apoi untul. Lasam crema la racit.
 
Desfasuram usor rulada si o umplem cu crema astfel obtinuta si racita apoi o rulam din nou. Cred ca nu o sa trebuiasca toata crema pentru rulada, restul poate fi folosita pentru a umple niste clatite delicioase :P. Dam rulada la rece si trecem la glazura.
 
Smantana o punem pe foc si cand e fierbinte stingem focul si adaugam ciocolata. Omogenizam usor apoi turnam glazura peste rulada cat este calda, ca sa poata fi intinsa usor. Daca glazura se intareste prea repede poate fi incalzita putin pe foc. Deasupra putem sa presaram si fulgi de ciocolata alba. Dam rulada la rece pentru 2-3 ore.
 
Rulada de ciocolata e grozava oricand, fie o ocazie speciala…fie o duminica obisnuita. Cert este ca merge de minune si pe masa de sarbatori 😉
 
Enjoy!!
 Rulada de ciocolata - The best!!!_4


22 Comments

« Drob de miel in foietaj
Snickers Cheesecake – Prajitura cu branza si batoane snickers »

Comments

  1. Eniko Ostafi says

    May 1, 2013 at 8:11 pm

    A iesit o minunatie de rulada!!
    La a treia incercare a mea, pot sa zic ca am reusit sa fac o rulada.-inca nu am editat intrarea in blog-aceeasi temeri le am avut si eu..mai ales ca primele incercari au fost -pot sa zic- dezastruase..
    toate cele bune! un salut!

    Reply
  2. Buburuza Bubu says

    May 1, 2013 at 8:19 pm

    vreau si eu….te rooog!!!

    Reply
  3. Paradis says

    May 1, 2013 at 11:56 pm

    Minunata rulada ta!Hristos a înviat!Sarbatori Fericite!

    Reply
  4. Simona says

    May 2, 2013 at 9:41 am

    O minunatie de rulada ai facut! O trec pe lista!
    Pup

    Reply
  5. Cristina says

    May 2, 2013 at 10:46 am

    E pentru mine, nu-i asa?

    Reply
  6. Anonymous says

    May 2, 2013 at 11:29 am

    O minunatie de rulada, ciocolata multa pe placul meu o trec pe lista mea de retete! :*

    Reply
  7. Zilahi Adela says

    May 2, 2013 at 11:31 am

    Minunata rulada, ciocolata ii preferata!!! Perfecta!!! Pupici!! Paste fericit!!!

    Reply
  8. mirela says

    May 2, 2013 at 4:24 pm

    Mmmmmm,tare bine arata!!!!!!

    Reply
  9. Rocsy Ciobanu says

    May 2, 2013 at 5:35 pm

    Ce frumoasa ti-a iesti..Imi place mult!!!

    Reply
  10. Bogdan Alina says

    May 2, 2013 at 5:43 pm

    Cu siguranta este the best! Trebuie sa fie un deliciu! Paste fericit!

    Reply
  11. Sidy says

    May 3, 2013 at 5:08 am

    Cata ciocolataaaaaaaaaa…..!
    Asta e buna de pus pe masa de Paste !
    Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

    Reply
  12. Haplea says

    May 3, 2013 at 6:43 am

    Cu multa ciocolata cum imi place mie!!!!

    Reply
  13. Laura@Transylvanian Kitchen says

    May 3, 2013 at 7:11 am

    Nu stiu de ce mie nu-mi apar comentariile la postarile tale. Oricum felicitari pentru minunatia de rulada si sarbatori fericite!!!

    Reply
  14. Paula Gafitescu says

    May 16, 2013 at 5:56 am

    Va multumesc pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase!

    Reply
  15. Anonymous says

    October 18, 2013 at 2:02 pm

    Nu am reusit sa rulez blatul, prea tare. Care e secretul defapt?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 22, 2013 at 10:06 am

      Buna. Blatul trebuie rulat imediat dupa ce il scoatem din cuptor pentru ca inca moale si se poate lucra usor cu el. Daca il lasi sa stea dupa ce il scoti din cuptor se intareste si se ruleaza greu. Si inca ceva, nu trebuie copt foarte mult. In momentul in care trece testul cu scobitoarea il scoti din cuptor pentru ca daca il lasi prea mult la copt se va intari/usca prea tare.

      Reply
  16. Top Cuisine avec Lavi says

    November 27, 2013 at 7:42 pm

    Este ”The Best”……….. am facut rulada si este delicioasa. Am postat reteta pe blog!
    Multumim de reteta, Paula!

    Reply
  17. Anonymous says

    April 24, 2014 at 3:56 pm

    Am mancat acum, de Pasti. E grozava si trebuie sa o fac din nou pentru Karla.

    Reply
  18. Teodora Manea says

    December 30, 2014 at 1:42 pm

    Buna ziua! Am si eu o intrebare..daca o lasam la frigider o zi ..se va intarii prea tare si mu va mai fi la fel de gustoasa? Sau trebuie facute in ziua in care avem nevoie sa o punem pe masa?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 30, 2014 at 8:35 pm

      Buna Teodora. Poti sa o lasi fara probleme le frigider. Pune-o intr-o cutie ermetica sau inveleste-o in folie alimentara si astfel blatul nu se va usca. Inainte de a o servi poti sa o lasi jumatate de ora la temperatura camerei. Sarbatori fericite iti doresc!

      Reply
  19. Anonymous says

    January 1, 2015 at 2:30 pm

    Foaaaaarte buuuuna !!!!!!!!

    Reply
  20. Anonymous says

    January 1, 2015 at 2:31 pm

    Foarte buna!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316