• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

Prajituri

Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

Am facut aceasta prajitura cu crema de portocale si ciocolata intr-o zi cand am avut chef de ceva dulce care sa imbine atat ciocolata cat si portocalele – pentru ca stiu eu ca fac casa buna impreuna :) Voiam sa aiba multe straturi de blat, ciocolata si crema de portocale neaparat. Asa ca a iesit ceea ce vedeti mai jos si pot sa va spun ca e un adevarat deliciu, o incantare a simturilor 😀 Si merge atat de bine pe masa de sarbatoare, nu credeti? 
 Prajitura cu crema de portocale si ciocolata_1
Blat
4 oua
1 praf de sare
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri pesmet
1 lingurita praf de copt
 
Orange curd
180 ml suc de portocale
coaja rasa de la 2 portocale mari
3 oua mari
180 gr zahar
90 gr unt 80% grasime
 
Crema de portocale
200 gr orange curd
200 ml frisca
1 lingurita zahar vanilat
250 gr mascarpone
 
Crema de ciocolata
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt
3 linguri lapte
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min Nr portii: 12
 Prajitura cu crema de portocale si ciocolata_2 
Pentru blat incepem prin a bate bine albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul pe rand, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul apoi le incorporam usor peste albusuri, cu miscari de jos in sus.
Faina o amestecam cu pesmetul si praful de copt apoi le adaugam toate peste albusuri cu aceleasi miscari usoare de jos in sus. 
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz – 35/45cm. Turnam compozitia si nivelam. Coacem blatul pentru aproximativ 15-20 de minute. Blatul trebuie sa fie copt, dar nu uscat. Rasturnam blatul pe un gratar si indepartam harita de copt, apoi il lasam la racit si continuam cu crema.
 
Spalam bine portocalele si razuim coaja pe razatoarea mica. Stoarcem apoi sucul de la portocale si punem 180 de ml intr-o tigaie cu fundul gros. Adaugam si coaja rasa si punem pe foc mic. Separat amestecam ouale cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. Punem ouale peste sucul din tigaie si amestecam bine. Adaugam si untul taiat cubulete si lasam pe foc mic (mic de tot) aproximativ 10-15 minute pana cand compozitia se ingroasa si seamana cu o smantana. In tot acest timp e bine sa amestecam pentru a evita formarea de cocoloase. Cand orange curdul e gata il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece.
 
Mascarpone la temperatura camerei il mixam bine pana cand devine cremos. Adaugam treptat cele 200 de grame de orange curd (sigur iese mai mult insa cu restul puteti face o inghetata delicioasa) si mixam usor pana la omogenizare.
 
Frisca rece din frigider o mixam bine de tot impreuna cu zaharul vanilat apoi o incorporam usor, cu miscari de jos in sus, in crema de portocale. Dam crema astfel obtinuta la rece.
 
Crema de ciocolata se face usor, trebuie doar sa topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul si cu laptele. Lasam putin deoparte.
 Prajitura cu crema de portocale si ciocolata_4
Taiem blatul in 4 parti egale adica dintr-o foaie mare dreptunghiulara vom face 4 foi mai mici – puteti sa-l taiati si in 3 doar si veti obtine o prajitura cu mai putine straturi. Pe fiecare blat punem 2-3 linguri de crema de ciocolata si o intindem uniform. Dam putin blaturile la rece pentru a se intari ciocolata.
 
Dupa ce s-a intarit ciocolata scoatem blaturile din frigider si crema de portocale si continuam asamblarea. Punem un blat de prajitura pe un platou, apoi o patrime de crema de portocale si uniformizam. Punem alt blat, apasam usor apoi un nou rand de crema, Continuam procedeul pana cand ajungem la ultimul blat peste care nu vom mai intinde crema ci il vom orna cu ajutorul unui pos cu restul de crema de portocale. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore dupa care putem sa o feliem dupa preferinta.
 
Enjoy!
Prajitura cu crema de portocale si ciocolata_3


19 Comments

« Chec de post cu cacao si dulceata de trandafiri
Prajitura cu crema de mere, caramel si bezea »

Comments

  1. Alina Vicu says

    December 5, 2013 at 6:57 am

    Ce aroma imbietoare!
    Nu-ti cer fiindca am in frigider un tort cu portocale. :)
    Pup

    Reply
  2. Kyra says

    December 5, 2013 at 7:10 am

    Pai daca acesta este trendul, trebuie sa ma apuc de treaba.
    Vin sarbatorile deci vor fi multe prajituri, asa ca, una va fi cu crema de portocale.

    Reply
  3. Rocsy Ciobanu says

    December 5, 2013 at 10:29 am

    Ai pregatit o prajitura minunata ce imi place la nebunie. Bravo!

    Reply
  4. Gabriela says

    December 5, 2013 at 11:15 am

    Si mie imi place combinatia portocale – ciocolata! Foarte bun tortul, cu aroma de sarbatoare!

    Reply
  5. Laura Nechita says

    December 5, 2013 at 12:31 pm

    Paula, este senzationala! Mai ales ca am facut pace cu ciocolata! Arata…minunat! minunat!!!!
    te pup!

    Reply
  6. Valentina Mihaescu says

    December 5, 2013 at 2:51 pm

    Ce bine arata! Parca-i simt aromele imbietoare!

    Reply
  7. Maria says

    December 6, 2013 at 10:43 am

    Intr-adevar o prajitura minunata pentru ocazii speciale !

    Reply
  8. Anonymous says

    December 9, 2013 at 11:53 am

    De unde ati cumparat orange curd?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 10, 2013 at 6:21 am

      Buna. Orange curd nu am cumparat, am facut in casa si este scrisa modalitatea de preparare in aceasta reteta.

      Reply
  9. Anonymous says

    December 10, 2013 at 4:51 am

    dupacum se vede cred ca este foarte buna

    Reply
  10. Cătău says

    December 10, 2013 at 3:34 pm

    pur si simplu delicios!!!

    Reply
  11. Paula Gafitescu says

    December 11, 2013 at 6:52 am

    Va multumesc frumos pentru aprecieri! O zi frumoasa tuturor!

    Reply
  12. Amalia Lepsa-Grunfeld says

    December 13, 2013 at 1:22 pm

    Buna as vrea sa fac prajiturica de Craciun. Poti sa imi spui cum ai taiat blatul in 4 parti? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 13, 2013 at 1:35 pm

      Buna. Ma bucur ca vrei sa incerci prajitura. Din blatul mare copt in tava de aragaz (35/42cm cred ca are dimensiunile) am taiat 4 dreptunghiuri mai mici si astfel am obtinut 4 blaturi cu diametru in jur de 10cm. E ca si cum ai taia o coala de A4 mai intai pe lungime apoi pe latime :) Sper sa fi fost de ajutor.

      Reply
  13. Amalia Lepsa-Grunfeld says

    December 14, 2013 at 9:00 am

    Buna, asa m-am gandit si eu:). Multumesc mult am sa o fac negresit! O zi frumoasa.

    Reply
  14. Anonymous says

    January 24, 2014 at 1:10 pm

    arata foarte bine si cred ca si gustul este pe masura! felicitari pentru blog! toate bune si frumoase!

    Reply
  15. Madalina says

    December 30, 2017 at 9:22 pm

    Prima si ultima data cand fac o reteta de pe acest site! Am făcut de 2 ori crema orange curd si de 2 ori am aruncat-o pt ca nu s-a închegat deloc.
    Reteta e proasta sau incompletă!
    Nu e prima data cand fac o prajitura. Chiar am o experiență în prajiturit, dar reteta asta cred ca a fost scrisă la mișto.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 31, 2017 at 4:59 pm

      Buna Madalina. Imi pare rau ca nu a iesit crema, dar asta e reteta. Eu am facut-o de multe ori si mereu a iesit bine. Crema nu trebuie sa fie foarte groasa, e un fel de smantana mai legata.
      Si inca un lucru, chiar nu am timp de pierdut pentru a scrie retete la misto.

      Reply
      • Cookie says

        March 4, 2018 at 7:47 pm

        Poatenu a stat destul pe foc sau la racit. Cel mai mult se ingheaga dupa ce sta la rece. Si eu m-am panicat cand am facut prima data dar am asteptat pana la final si a iesit asa cum trebuie.

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316