• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata

Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Aceasta prajitura cu ciocolata este genul de prajitura care te cucereste definitiv de la prima degustare. Este prajitura pe care ai putea-o repeta la nesfarsit fara sa te plictisesti de ea. Avand ciocolata din plin este destinata iubitorilor de ciocolata insa oricine o va gusta se va lasat cucerit de ea. Un blat moale si pufos si o crema fina de ciocolata fac din ea un desert decadent si delicat in acelasi timp. Eu as putea vorbi la nesfarsit de prajitura aceasta si i-as aduce numai cuvinte de lauda. Este clar ca pe mine m-a impresionat cu adevarat. 

Prajitura cu ciocolata

Blat
150 gr faina
150 gr zahar
1 ou mare
150 ml iaurt
100 ml cafea calda
1/4 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
70 gr cacao neagra
50 ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
Crema
250 gr ciocolata neagra
200 ml smantana grasa
30 gr unt 80%
1 lingura zahar vanilat

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 16

Prajitura cu ciocolata

Prepararea acestei prajituri nu solicita foarte mult timp sau efort. Am ales un blat mult indragit de mine ( devil’s food cake) si un ganache delicios de ciocolata. 

Blat. Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt, cacaoa si sarea.
Separat batem usor ouale, adaugam uleiul, iaurtul si vanilia apoi omogenizam. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine. La final adaugam cafeaua calda.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiune mica – 20/20cm. 
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 35-40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Prajitura cu ciocolata
Crema. Punem ciocolata, untul si smantana intr-o oala cu fundul gros pe foc mic. Amestecam din cand in cand pana cand compozitia e omogena. La final adaugam zaharul vanilat. Lasam crema deoparte pana cand ajunge la temperatura camerei. Untul nu este obligatoriu in crema insa el ii va conferi un luciu frumos.

Taiem blatul in 3 parti pe orizontala. Punem ganache de ciocolata intre blaturi iar deasupra punem crema ramasa si nivelam usor. Prajitura o putem felia in momentul in care crema este destul de ferma. Este de preferat sa pastram prajitura la temperatura camerei sau intr-un loc mai racoros, insa nu la frigider pentru ca s-ar transforma intr-o prajitura fada cu blatul uscat si crema tare.
Enjoy!
Prajitura cu ciocolata


11 Comments

« Strudel cu branza de vaci si stafide
Placinta cu carne »

Comments

  1. Anonymous says

    November 11, 2014 at 8:10 am

    de ce “nu la frigider”?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 11, 2014 at 9:22 am

      Pentru ca “se usuca blatul si crema se intareste prea tare”.

      Reply
  2. Anonymous says

    November 20, 2014 at 10:23 pm

    Smantana grasa…pt frisca sau de cea fermentata de peste 20% grasime? Arata intr-un maaaare fel prajitura aceasta.
    Alexandra

    Reply
  3. Adina says

    December 11, 2014 at 10:04 am

    Trebuie sa-mi infig dintii in bucatica asta,neaparat ! :)

    Reply
  4. Gabriela says

    October 15, 2015 at 2:33 pm

    Am salivat destul! Trebuie sa fac si eu !
    :-)
    Arata demential de ciocolatoasa! Puup

    Reply
  5. Raluca says

    April 5, 2018 at 5:16 pm

    Nu sunt mare buctareasa dar cu 70 gr de cacao nu iasa atat de nehreu blatul pana i lumea si pamantul. Prajituta intradevar arata intr un mare fel dar sigur nu e facut dupa reteta asta…

    Reply
    • Lavy says

      August 19, 2020 at 7:06 pm

      Dacă folosești cacao neagra, iese blatul negru, am făcut eu reteta

      Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 20, 2020 at 9:07 pm

      Buna Raluca. 70 grame totusi e o cantitate mare de cacao la o prajitura relativ mica. Va rog sa incercati reteta si veti vedea ca iese neagra.

      Reply
  6. Ana says

    August 13, 2020 at 6:12 pm

    Raluca, sunt de aceeași părere cu tine.
    Ori prăjitura are și un mod de preparare numit “ filtru/ Photoshop” , ori ceva e greșit la rețeta.
    Eu vreau sa o fac dar nu risc cu aceasta cantitate de cacao. As vrea sa pun și ciocolata topita in ea dar nu știu ce modificări sa fac la rețeta. Dacă știți voi vreo varianta și cu ciocolata in ea, va rog sa-mi Spuneti

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 20, 2020 at 9:08 pm

      Ati incercat reteta si nu a iesit? 70 grame de cacao este mult si cu siguranta va iesi prajitura neagra. O zi buna!

      Reply
  7. Andreea says

    February 22, 2021 at 4:08 pm

    Prăjitura e doar cu un singur ou,nu?
    In descriere ai zis ca se bat ouăle și m am gândit ca ar fi mai multe:)
    M-apuc de ea acum, sper sa iasa ce trebuie!
    Mulțam

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316