• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Inghetata de cirese amare si caramel

Inghetata

Inghetata de cirese amare si caramel

Iata ca azi ma prezint in fata voastra cu o bunatate de inghetata, si asta pentru ca…desi se mai anunta ploi cu tunete si fulgere pe la stirile despre vreme…tot nu scapam de caldura, si o sa avem parte de temperaturi mari inca o bucata buna de vreme. Ok, acum ca am facut putin si pe meteorologul sa trecem la ceea ce conteaza acum, adica la subiectul principal de discutie din ultima saptamana; inghetata!!!

Trebuie sa spun ca reteta nu-mi apartine, probabil as fi putut nascoci si eu o inghetata (am si facut treaba asta de fapt, dar despre ‘dansa’ o sa vorbesc intr-o alta postare) darr n-am facut-o la momentul acela, si stiti de ce??
Pentru ca de cateva luni m-a urmarit reteta asta, de cand a aparut, eu am ramas blocata la cuvintele: Si eu vreau!!!
Dar cirese amare??? Ia-le de unde nu-s πŸ˜›
Si iata ca acum a venit vremea pentru deliciul asta, am gasit ciresele, de reteta nu am uitat, doar cum era sa uit??? Si pentru reteta asta musai trebuie sa-i multumesc Antoninei, care m-a fermecat cu pozele ei minunate.

Si acum trecem la reteta, nu difera mult de cea originala, niste schimbari pe ici pe colo, prin locurile esentiale :))

Inghetata de cirese amare si caramel_3
Ingrediente Caramel sarat
175 gr zahar alb fin
3 linguri apa
150 ml smantana grasa de gatit
1 lingurita rasa cu sare de mare
100 gr unt 80% grasime

Ingrediente inghetata
350 gr cirese amare eliberate de samburi si alte lucruri nedorite
350 ml smantana grasa de gatit
200 ml smantana pentru frisca
175 gr caramel
80 gr zahar
1 lingurita zahar vanilat

Prima etapa consta in realizarea caramelului sarat.
Punem apa si zaharul intr-o tigaie teflonata sau wok, si lasam sa se topeasca la foc mic. Cand zaharul s-a topit, marim flacara si lasam sa fiarba pana isi schimba culoarea. Cand a ajuns la culoarea aurie se ia repede Β de pe foc si se adauga smantana si sarea de mare si se amesteca cu cea mai mare viteza posibil, ca sa evitam intarirea caramelului. Adaugam si untul taiat cubulete si amestecam bine. Lasam deoparte la racit.

Inghetata de cirese amare si caramel_2
Acum ca am terminat partea cea mai complicata putem trece cu adevarat la realizarea inghetatei.
Ciresele se pun la blender si se paseaza pana se obtine o pasta cu mici bucati de cirese.
Amestecam smantana si smantana pentru frisca, le mixam 1 minut dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat, si continuam sa mixam pana cand obtinem o compozitie pufoasa dar care sa nu fie intarita de tot.
Cu grija amestecam piureul de cirese in frisca, apoi adaugam si caramelul (la temperatura camerei) si omogenizam cu ajutorul unei spatule.

Pregatim o forma (sau mai multe) pentru congelator, turnam compozitia si o dam la congelator pentru cateva ore pana la intarirea completa. Din cand in cand (in primele 2 ore) scoatem inghetata de la congelator si spargem acele de gheata cu ajutorul mixerului.
Daca aveti masina de facut inghetata e mult mai usor, eu nu am…asa ca trebuie sa fac toata treaba in locul ei.
Cand este gata servim cu mare pofta – pentru ca este mai mult decat un desert potrivit in perioada de canicula…este cam tot ce am eu nevoie, si poate multi dintre voi :)
Combinatia e super delicioasa, inghetata e cremoasa, iar eu sunt bucuroasa ca am facut-o si am toate motivele sa multumesc pentru reteta asta. Deci Anto, sper ca au ajuns pana la tine multumirile, nu? :)

Enjoy!

Inghetata de cirese amare si caramel_1


23 Comments

« Cupcakes cu zmeura
Raspberry Chocolate Tart »

Comments

  1. Sara & Miki says

    July 6, 2012 at 8:36 pm

    Si eu vreau… eu nu am mai gasit de vreo 2 ani cirese amare. Imi place si pentru dulceata. Pup!

    Reply
  2. Adina says

    July 6, 2012 at 8:40 pm

    Sunt topita dupa inghetata ta cu cirese amara si caramel,preferatul meu!:)
    Anul trecut am reusit sa fac cateva borcanele cu dulceata de cirese amare,o bunatate…au disparut atat de rapid,nici iarna nu au
    simtit-o!:))

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    July 7, 2012 at 6:03 am

    Sunt devoratoare de inghetata,asa ca vreau si eu o floricica.Se poate?Pupici!

    Reply
  4. Buburuza Bubu says

    July 7, 2012 at 7:09 am

    Si eu!Si Eu! Vreaau si eu! :) hugs

    Reply
  5. Antonina says

    July 7, 2012 at 7:58 am

    Ma bucur tare ca te-a ispitit! e clar printre preferatele mele, dupa inghetata snickers si cea cu cafea πŸ˜‰ Sa va fie de bine, draga mea! s-aveti un week-end racoros si dulce !

    Reply
  6. Dorina says

    July 7, 2012 at 2:55 pm

    O , daaa , lovitura sub centura ! Absolut fantastica !

    Reply
  7. Haplea says

    July 7, 2012 at 7:31 pm

    Absolut delicioasa aceasta inghetata!

    Reply
  8. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:00 pm

    Sara & Miki, e delicioasa inghetata asta, mananci si nu te poti opri :)) Cirese amare am gasit si eu cu noroc la piata, si tare m-am bucurat petru ca stiam exact ce o sa fac cu ele :) Pup

    Reply
  9. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:00 pm

    Adina, cred si eu ca a fost delicioasa, ciresel astea amare isi merita toti banii! πŸ˜‰

    Reply
  10. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:01 pm

    Mihalea, stiuu prea bine, m-am si gandit la tine cand am postat reteta. Pentru tine am doua floricele πŸ˜‰ Pup

    Reply
  11. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:02 pm

    Buburuza, daca ai sti cat e de buna, ai vrea portii fara numar πŸ˜‰ Daca mai prinzi cirese amare chiar ar fi pacat sa nu o incerci! Pup

    Reply
  12. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:04 pm

    Antonina, cum sa nu ma ispiteasca la cum ai prezentat-o tu acolo, si ai avut si motive sa o lauzi πŸ˜‰ Si eu am in plan o inghetata ciocolatoasa si una de cafea, sa vedem ce o sa iasa. Aia a ta – sniCkers – e bestiala by the way! πŸ˜‰ Inca nu am facut-o, dar cred ca va urma in curand πŸ˜› Pup

    Reply
  13. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:04 pm

    Dorina, ma bucur tare mult ca-ti place! Pup

    Reply
  14. Poliana says

    July 8, 2012 at 1:05 pm

    Haplea, multumesc. Intr-adevar este foarte buna!

    Reply
  15. Liana10 says

    July 9, 2012 at 9:11 am

    Vreau si eu o portieeee…maaareee!!! πŸ˜‰

    Reply
  16. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:02 am

    Liana, in cazul acesta te astept in vizita! πŸ˜‰

    Reply
  17. catkitchen says

    July 10, 2012 at 11:07 am

    Hei hei hei , asta e nebunie curata !!!! πŸ˜‰

    Reply
  18. Poliana says

    July 10, 2012 at 1:02 pm

    Magda :)) cata dreptate ai!!

    Reply
  19. Ramona Alina says

    July 13, 2012 at 9:40 pm

    Super yummy:)

    Reply
  20. Poliana says

    July 16, 2012 at 5:48 am

    Ramona, multumesc frumos! :*

    Reply
  21. Corina Ureche says

    August 9, 2012 at 2:19 pm

    aaah, ce bine arata!!

    Reply
  22. Anonymous says

    September 18, 2014 at 7:07 pm

    cu ce trebuie amestecat caramelul dupa adaugarea smantanii? lingura, tel

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 18, 2014 at 7:47 pm

      Buna. Se poate amesteca cu orice. Eu am folosit lingura deoarece caramelul fiind cald topeste usor smantana si se omogenizeaza frumos.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316