• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu cacao, nuci si caramel – Prajitura cu branza, cacao, nuci si caramel

Cheesecake

Cheesecake cu cacao, nuci si caramel – Prajitura cu branza, cacao, nuci si caramel

Iata ca luna se apropie de sfarsit, si cu asta se va incheia o noua provocare Dulce Romanie a carui gazda daca nu stiati, va spun acum…sunt chiar eu 😛 Ingredientele vedeta pe care le-am ales sunt nucile si cacaoa. Imi plac mult, dar mult de tot…iar un desert ce le contine nu ma poate lasa indiferenta. 
 
A doua si ultima reteta a mea este acest cheesecake grozav de bun, ce combina nucile si cacaoa intr-un mod delicios, acompaniate de rauri de caramel. Nu v-am convins inca? Sa trecem la reteta si apoi mai vedem :)
Cheescake cu cacao, nuci si caramel_4
 
Baza
200 gr biscuiti integrali
2 linguri cacao
70 gr unt
 
Umplutura
100 gr caramel
100 gr ciocolata neagra bucati
600 gr crema de branza
3 oua
1 cana smantana
1/4 cana cacao
1/3 cana zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
100 gr nuci prajite si tocate grob
 
Decor
300 ml  smantana pt frisca
2 lingurite zahar vanilat
caramel
picaturi de ciocolata
 
Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 1ora. Nr. portii: 12
 
Cheescake cu cacao, nuci si caramel_2
 
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam fin. Peste ei adaugam untul topit si cacaoa si omogenizam. Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de diametru 21cm. Punem biscuitii la baza formei si apasam bine. Introducem crusta pentru 10 minute la 180 de grade. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin la racorit. 
 
Peste crusta punem caramelul, avand grija sa nu ajungem pana pe marginile tavii, iar peste caramel punem ciocolata taiata grob. 
 
Crema de branza (la temperatura camerei) o mixam impreuna cu smantana, cacaoa, praful de sare si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare ou. La sfarsit incorporam nucile prajite si maruntite usor impreuna cu esenta de vanilie. Omogenizam apoi turnam crema peste crusta.
 
Coacem cheesecake-ul timp de o ora la 160 de grade. Daca vi se pare inca prea moale (centrul trebui sa se miste usor, dar sa nu fie lichid) mai lasati 10 minute.
 
Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa timp de doua ore dupa care il introducem la frigider preferabil peste noapte, sau minim 6 ore.
Cheescake cu cacao, nuci si caramel_3
 
Pentru decor mixam smantana pentru frisca timp de 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se intareste bine. Decoram cheesecake-ul cu frisca, picaturi de ciocolata si rauri de caramel 😀
A fost prea bun, l-am facut deja de doua ori pentru ca prima oara nu a apucat sa fie pozat.
 
Enjoy!
Cheescake cu cacao, nuci si caramel_1
 


17 Comments

« Prajitura cu foi si crema caramel
Dulce Romanie – Parada lunii martie »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    March 30, 2013 at 2:40 pm

    Arată foarte festiv cheesecake-ul tău. Îmi cer scuze că nu am pregătit nimic pentru provocarea ta, Paula. Să știi că te apreciez foarte mult chiar dacă nu pot participa luna aceasta la provocarea aleasă de tine.

    Reply
  2. mirela says

    March 30, 2013 at 3:32 pm

    Tare bine arata!!!!!pupp!

    Reply
  3. Cristina says

    March 30, 2013 at 3:50 pm

    Adata delicios.

    Reply
  4. Anonymous says

    March 30, 2013 at 5:10 pm

    Ce bine arata mor de pofta stiam eu ca o sa pregatesti ceva bun.pupcei .Gabriela

    Reply
  5. Zilahi Adela says

    March 30, 2013 at 5:53 pm

    Pe mine mai convins!!! Te pup!!!

    Reply
  6. diamond says

    March 30, 2013 at 6:43 pm

    vreau si eu o feliutza! arata minunat! pup!:D

    Reply
  7. Eniko Ostafi says

    March 30, 2013 at 7:00 pm

    delicios! nuci si cacao, o combinatie care mi place f mult, am folosit o de curand..de ziua mea 😉
    un salut

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    March 30, 2013 at 7:48 pm

    Un desert foarte potrivit pentru week-end.Bravo si seara placuta!

    Reply
  9. daniela64 says

    March 30, 2013 at 9:08 pm

    Bella e golosa la tua torta. Un abbraccio, buona Pasqua Daniela.

    Reply
  10. Laura@Transylvanian Kitchen says

    March 31, 2013 at 6:18 am

    Wow! Arata senzational! Nu as refuza niciodata un astfel de desert :)

    Reply
  11. Liana10 says

    March 31, 2013 at 12:32 pm

    Ce deliciu!! Imi place caramelul ala de moor 😛

    Reply
  12. Rita Oarga says

    March 31, 2013 at 4:53 pm

    Caramelul e preferatul meu. Asa ca m-as servi cu mare placere din bunatatea asta.

    Reply
  13. ophelia1983 says

    April 1, 2013 at 7:23 am

    saptamana faina iti urez! am vazut ca m-ai vizitat si am venit si eu sa iti mai admir o data cheesecake-ul :) desi am salivat si l-am admirat indelung si pe facebook!

    Reply
  14. DisturbinglyDelicious says

    April 1, 2013 at 9:32 am

    Reteta aceasta m-a cucerit, Paula! Cu siguranta o voi face si eu cat de curand. Revin cu feedback 😉 Te pup, draga mea.

    Reply
  15. Paula Gafitescu says

    April 1, 2013 at 1:48 pm

    Ma bucur mult ca va place si va multumesc tuturor pentru vizita si aprecieri! Va doresc o zi frumoasa!

    Reply
  16. Anonymous says

    April 10, 2013 at 6:28 pm

    Paula te rog frumos ajuta-ma ca nu inteleg, caramel 100 grame ???? Care sunt cantitatile sa obtin 100 grame ?? Multumesc mult !!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2013 at 6:35 pm

      Buna, nu stiu exact sa-ti spun, eu mereu fac o portie intreaga. Dar incearca sa imparti cantitatile trecute pentru caramel (din link) la 3, si cu aproximatie vei ajunge la 100 de grame :) O seara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316