• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti integrali de casa – Wholemeal biscuits

Biscuiti

Biscuiti integrali de casa – Wholemeal biscuits

Era si cazul sa vin cu reteta aceasta, pentru ca in multe retete anterioare (in special cele de cheesecake) am tot promis ca va aduc si o reteta de biscuiti integrali de casa pe care ii folosesc cu succes in alte preparate. A durat ceva pana sa le vina si lor vremea, dar uite ca mi-a facut timp sa-i si pozez :)

Biscuiti integrali de casa_3

Ingrediente
200 gr faina integrala de grau
100 gr tarate de grau
75 gr zahar brun
1 lingura sirop de artar
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
150 gr unt
1 ou
2-3 linguri lapte rece
1 lingurita lichior amaretto

Biscuiti integrali de casa_1

Β Iata ce avem de facut:

– faina integrala o amestecam cu taratele, sarea si praful de copt. Le cernem si le lasam deoparte. Daca taratele sunt prea mari, atunci nu le adaugam la cernut, ci doar dupa ce am cernut faina, si apoi amestecam bine cu telul.
– untul moale il mixam bine de tot cu zaharul, aproximativ 10 minute, pana cand obtinem o compozitie cu textura aerisita, ca a unei creme.
– oul il punem peste crema de unt si mixam bine, apoi adaugam siropul de artar si lichiorul amaretto
– incorporam faina in crema de unt cu ajutorul mainilor si formam un aluat omogen
– in functie de cat e de dens aluatul punem si laptele. Incepem cu 2 linguri, daca aluatul e prea tare si se lucreaza dificil cu el, atunci mai punem o lingura si framantam pana la incorporara completa
– dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp ne inarmam cu cele necesare pentru a forma biscuitii. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Pregatim forme pentru biscuiti, eu i-am facut patrati si rotunzi, dar se pot face oricum. Pe langa toate acestea mai avem nevoie de faina pentru intins aluatul (in caz ca e necesara) si neaparat un sucitor!!!

Biscuiti integrali de casa_4

Intindem cu grija aluatul, avand grija sa apasam mereu pe margini pentru a nu se rupe aluatul. Cand ajungem cu el la grosimea de 0.5mm ne oprim, formam biscuitii ii punem in tava si-i mai dam la rece pentru 20 de minute. Partea de aluat care a ramas ( mie mi-au iesit 2 ture) o dam din nou la rece, iar cand este cazul procedam la fel si cu ea.

Cuptorl il preincalzim la 180 de grade. Cand este incins introducem tava cu biscuitii si ii coacem pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, ii mai lasam 5 minute in tava, apoi ii transferam cu grija pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet ii putem pastra in recipiente inchise ermetic.

Sunt deliciosi!! S pot consuma ca atare, cu o cana cu lape/ceai/cafea, sau oricand aveti chef de o rontaiala sanatoasa.

Enjoy!!!

Biscuiti integrali de casa_5


37 Comments

« Souffle de conopida – Cauliflower souffle
Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake »

Comments

  1. Danutza says

    October 3, 2012 at 7:45 pm

    Mmmm, ce bine arata, foarte frumusei :)

    Reply
  2. Simona says

    October 3, 2012 at 7:49 pm

    Mmm.. astia-mi plac si mie rauuu!! Cu ce pot inlocui siropul de artar? Merge cu miere?? Si.. cata faina alba ai folosit?
    Pupici si.. fur cativa biscuiti pana fac si eu!

    Reply
  3. Fuat Gencal says

    October 3, 2012 at 9:24 pm

    Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.

    Saygılar..

    Reply
  4. Liana10 says

    October 3, 2012 at 9:45 pm

    Perfecti au iesit!Bravo! :*

    Reply
  5. FLORY says

    October 4, 2012 at 5:20 am

    Deliciosi si mai ales sanatosi facuti in casa!Pupici

    Reply
  6. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 6:01 am

    Danutza, ma bucur ca-ti plac! Pup

    Reply
  7. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 6:03 am

    Simona, exact, mierea e un inlocuitor foarte bun. Faina alba, hmmm…cred ca am scris eu acolo din greseala, ca n-am folosit :)) Am corectat si in reteta. Multumesc de atentionare. Pup…si o sa ma prezint la tine pe cand faci πŸ˜‰

    Reply
  8. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 6:03 am

    Fuat, teşekkürler!

    Reply
  9. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 6:04 am

    Liana, multumesc mult! Pup

    Reply
  10. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 6:04 am

    Flory, asa este, eu rar mai cumpar din comert, doar cand n-am timp sa fac in casa :) Pup

    Reply
  11. Alex says

    October 4, 2012 at 6:37 am

    Ce misto sunt!Si eu musai sa fac! :)

    Reply
  12. Buburuza Bubu says

    October 4, 2012 at 6:41 am

    Mmmm 2-3 biscuti doresc si eu langa cafea va rog :) Hugs

    Reply
  13. Delicious Flavours says

    October 4, 2012 at 8:30 am

    Na, reteta asat clar trebuie incercata as soon as possible! :))
    Pupici

    Reply
  14. alinutzika says

    October 4, 2012 at 12:27 pm

    evident ca o sa-i fac cat de repede, pt ca mi-e dor. Am mai facut de cateva ori, dar acum o sa incerc cu cantitatile date de tine. Poate ies si mai buni. Pup

    Reply
  15. Dana Cristea says

    October 4, 2012 at 2:41 pm

    Superb!!!! prezentarea de nota 10, imi place tare mult modul tau de a face fotografiile, pupici :*:*:*

    Reply
  16. Mihaela Mihalache says

    October 4, 2012 at 4:37 pm

    Ce drăgălași sunt! Îmi plac foarte mult… Pupici

    Reply
  17. The Wandering Oltean says

    October 4, 2012 at 5:00 pm

    Very nice :) si cu poze pe masura

    Reply
  18. Gabriela says

    October 4, 2012 at 8:27 pm

    Biscuitii sunt preferatii mei. Ai tai sunt tare buni. Unde ai gasit sirop de artar? Eu am primit de la cineva esenta de artar.

    Reply
  19. Alina Vicu says

    October 5, 2012 at 7:22 am

    Imi plac la nebunie! Iau si eu unul πŸ˜›
    Pup

    Reply
  20. maria mihalache says

    October 5, 2012 at 4:40 pm

    Frumoasa prezentare!
    Biscuitii acestia imi plac tare mult!
    Pup!

    Reply
  21. ophelia1983 says

    October 6, 2012 at 11:51 am

    foarte buni! mi-a atras atentia reteta, dar si prezentarea e superba!

    Reply
  22. Cristina says

    October 7, 2012 at 9:14 am

    OMG cat de apetisanti sunt!!!!

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 11:58 am

    Alex, ma bucur ca-ti plac! Pupici

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:00 pm

    Buburuza si mai multi am pentru tine! Pup

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:01 pm

    Angi, ma bucur mult ca-ti face cu ochiul! Pup

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:02 pm

    Alintzika, ma bucur ca vrei sa-i incerc, astept vesti πŸ˜‰ Pup

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:02 pm

    Dana, multumesc frumos pentru aprecieri! Te pup

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:03 pm

    Mihaela, multumesc! Pup

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:04 pm

    Oltean, multumec frumos!

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:04 pm

    Alina, ma bucur mult ca-ti plac, pupici!

    Reply
  31. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:05 pm

    Medi, multumesc frumos! Pup

    Reply
  32. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:06 pm

    Gabi, ma bucur ca-ti plac! Sirop de artar am luat de la un magazin naturist. Pup

    Reply
  33. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:06 pm

    Ophelia, multumesc frumos de aprecieri! pup

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:07 pm

    Cristina, ma bucur ca-ti plac!Pupici

    Reply
  35. catkitchen says

    October 10, 2012 at 7:21 am

    Ador ca a venit vremea biscuiteilor facuti in casa !! πŸ˜‰

    Reply
  36. johanna says

    October 11, 2012 at 8:08 am

    Wow, cat de bine arata.Noi tot timpul cumparam biscuiti integrali,dar vazandu-i pe ai tai , yami, yami, chiar azi ii incerc.

    Reply
  37. Carol says

    September 13, 2013 at 7:56 pm

    De azi voi incerca sa nu mai cumpar biscuiti din comert… imi placeau cei cu tarate … Continui sa ma suprinzi placut cu minunatele tale retete.
    O toamna bogata si multe bucurii.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316