• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti in straturi

Biscuiti

Biscuiti in straturi

Biscuitii astia i-am facut cu ceva vreme in urma, inainte de a merge in concediu, dar am tot amanat postarea lor. Nu puteam sa-i tot las asa deoparte, avand in vedere ca sunt foarte buni, sunt preferatii nostri cel putin pentru moment. Recunosc ca reteta nu e de la mine citire, am pornit de la retetaย Mihaeleiย (a nu stiu cata oara :P) deย fursecuri spiraleย pe care am tot modificat-o pe parcurs, iar acum va prezint varianta mea.

Eu i-am numit biscuti in straturi, dar oricum s-or fi numind sunt buni de tot (chiar daca risc sa ma repet), si partea cea mai buna e ca rezista cateva saptamani daca sunt pastrati la loc racoros, intr-o cutie etansa.

Biscuiti bicolori_1

Ingrediente
250 gr unt
3 oua
70 g smantana grasa de gatit
220 gr zahar brun

In plus pentru partea alba
100 gr ciocolata alba
2 linguri lapte
2 cani faina
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 praf de copt

In plus pentru partea maro
100 gr ciocolata neagra
2 linguri lapte
2 cani faina
1 lingura cacao
1 lingura miere de albine
1/2 praf de copt

 

Cum procedam? Nu este greu, doar ca sunt mai multi pasi de executat si poate parea putin mai migalos.

Topim ciocolata neagra impreuna cu doua linguri de lapte la microunde, amestecam bine si lasam la racit. La fel procedam si cu ciocolata alba.

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, deci trebuie sa-l scoatem cu cel putin 30 de minute inainte de a ne apuca de treaba. Daca e cald afara cum a fost zilele trecute, il punem putin la soare si in cateva minute se rezolva. Daca nu, si nu aveti timp de asteptat, atunci il puneti cateva secunde la microunde.

Punem untul intr-un castron incapator si incepem sa mixam, adaugam zaharul treptat si mixam pana cand untul devine pufos si aerat, iar zaharul este topit. Partea cu zaharul sa fie topit eu zic ca nu e obligatorie, pentru ca merge si fara conditia asta, va spun din proprie experienta. Bun, acum ca am lamurit treaba cu untul incepem sa adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana este complet incorporat. Adaugam si smantana si mai mixam pana la omogenizarea completa.
Impartim compozitia in doua vase separate, in cantitati egale daca se poate.

Pentru partea neagra:
Intr-un vas punem ciocolata neagra racita la temperatura camerei si mixam bine. Cele doua cani de faina le amestecam cu praful de copt, un praf de sare si cacao si le adaugam cernute in compozitia cu unt si ciocolata. Adaugam si mierea. Daca mai este nevoie de faina se mai pot adauga o lingura, doua. Compozitia trebuie sa fie mai densa dar nu foarte tare, pentru ca urmeaza sa fie lasata la frigider, timp in care se va raci suficient pentru modelare.

Pentru partea alba:
In cealalta jumatate de compozitie adaugam ciocolata alba racita, faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam. Punem si aceasta compozitie la frigider.

Cat timp le lasam la rece? Cel putin o ora.
Daca nu dispuneti de timp suficient, atunci puteti sa le puneti pentru 20-30 de minute la congelator.

Dupa ce s-au intarit suficient incepem formarea biscuitilor. Aici o sa fie putin mai complicat, pentru ca daca aluatul nu va fi suficient de tare – sau afara cald cum a fost in cazul meu – atunci aluatul, fiind moale, s-ar putea rupe si asamblarea va fi mai anevoioasa. Dar nu e cazul sa ne pierdem optimismul, pentru ca orice problema se poate rezolva cu rabdare ๐Ÿ˜‰

Intindem partea maro intr-o foaie subtire de 5mm, la fel procedam si cu partea alba, dupa care le suprapunem. Impartim foaia suprapusa in doua, si punem o parte peste cealalta. Repetam procedeul inca de doua ori ca sa ne iasa 8 straturi.

Biscuiti-bicolori_0130

Cu un cutit cu taisul subtire si infainat taiem biscuiti grosi de aproximativ 1 cm, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei pentru ca vor creste la copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem biscuitii pentru 15-18 minute, sau pana cand sunt putin rumeniti pe laterale. Ii scoatem pe un gratar, si-i lasam la racit.

Merg de minune alaturi de un pahar de lapte, sau doua…sau cate sunt necesare pentru a termina toti biscuitii :)) Foarte usor nu se vor termina pentru ca ies destul de multi, asa ca va puteti bucura de ei mai multa vreme.
Eu imi iau portia, si cana de lapte si va las cu bine!

Enjoy!

 

Biscuiti bicolori_2


19 Comments

« Pizza bio sau nu?
Budinca de fasole verde »

Comments

  1. Simona says

    July 30, 2012 at 7:56 pm

    Am venit repede sa fiu eu prima!! :)) Super arata biscuitii…
    Daca ai timp, te asteapta un tag la mine pe blog.
    Pupici

    Reply
  2. Adina says

    July 31, 2012 at 8:13 am

    Sunt atat de frumosi !:)
    Eu i-am pregatit in forma rotunda!:)

    Reply
  3. Emily says

    July 31, 2012 at 8:22 am

    arata minunat! Imi plac cel mai mult preparatele clasice care imi aduc aminte de copilarie ๐Ÿ˜‰ Sunt superbi si cu siguranta deliciosi! Te pup!

    Reply
  4. Sara & Miki says

    July 31, 2012 at 12:01 pm

    Sunt minunati si foarte spornici. Pup!

    Reply
  5. Buburuza Bubu says

    July 31, 2012 at 5:40 pm

    Mmmm cat de bine arata…..sigur f.f. deliciosi! hugs

    Reply
  6. Haplea says

    July 31, 2012 at 6:32 pm

    Frumosi si foarte gustosi!!!

    Reply
  7. Miha says

    July 31, 2012 at 9:06 pm

    Da da…bune fursecuri! Si arata tare bine! ๐Ÿ˜‰

    Reply
  8. Carol says

    August 1, 2012 at 1:08 am

    Abia acum reusesc sa ma vad ce bunatati ai mai facut. Arata atat de bine.Sincer. Dupa post sa incerc si eu reteta ta. Par foarte, foarte fragezi și buni.

    Reply
  9. Poliana says

    August 1, 2012 at 6:24 am

    Simona, primul venit, primul servit! O sa-mi fac eu timp si pentru leapsa ta ๐Ÿ˜› Multumesc! Pupici

    Reply
  10. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:06 am

    Adina, si frumosi si gustosi! ๐Ÿ˜‰

    Reply
  11. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:08 am

    Emily, multumesc frumos! Si eu consum cu drag preparate de genul asta, au mereu un cuvant de spus! Pup

    Reply
  12. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:09 am

    Sara&Miki, asa este, multumesc! Pupici

    Reply
  13. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:09 am

    Buburuza, dada sunt buni de tot, cu lapte merg de minune! Pup

    Reply
  14. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:09 am

    Haplea, multumesc :)

    Reply
  15. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:11 am

    Miha, asa-i? :)) Ma bucur ca i-am facut. Pup

    Reply
  16. Poliana says

    August 1, 2012 at 7:12 am

    Carol, multumesc! Mereu ai cuvinte frumoase pentru mine!! Da vine postul, o sa fac si eu ceva retete pt post. Pupici

    Reply
  17. Alina Rhapsody says

    August 1, 2012 at 10:41 am

    Deliciosi biscuiti! Trimite-mi si mie o portie ca lesin de pofta!
    Pup

    Reply
  18. catkitchen says

    August 1, 2012 at 1:29 pm

    Sunt grozavi langa cafeluta de dimineata !! ๐Ÿ˜‰

    Reply
  19. Ghiocel07 says

    March 19, 2013 at 9:23 am

    Cand mai faci o portie, vreau si eu un biscuite. Sau sa-mi fac singura? Da, cred ca este cel mai bine :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316