• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Rulada de cascaval

Aperitive

Rulada de cascaval

Am lipsit o perioada bunicica de aici, dar toata ‘vina’ se datoreaza escapadei pe care am facut-o in Grecia la frumoasa mare Egee. Si cand spun frumoasa nu glumesc, pentru ca mereu ma fascineaza limpezimea ei si culoarea de smarald. Am avut o vacanta frumoasa si relaxanta, dar odata ajunsa acasa am simtit o dorinta nimicitoare 😛 de a ma apropia de bucatarie. Si iata ce am pregatit: o bunatate de rulada de cascaval, cum nu se mananca decat acasa!

 

Ingrediente
100 gr unt
3 linguri pline cu varf de faina
500 ml lapte
5 oua
1 lingurita sare
350 gr cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei.

Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Treptat adaugam laptele amestecand continuu si lasam pe foc pana ce compozitia se ingroasa, avand consistenta unei smantani. Luam cratita de pe foc si adaugam o lingurita de sare.

Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam pe rand in compozitia cu lapte, mixand bine dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus, in compozitia cu galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 28/40 tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem tava cu grija din cuptor si o lasam doua minute sa se odihneasca, apoi o acoperim cu hartie de copt si intoarcem tava cu fundul in sus printr-o miscare ferma. Rulam blatul ajutandu-ne de hartia de la baza si-l lasam la racit.

Pentru umplutura eu am folosit cascaval simplu combinat cu afumat, dar cred ca se pot face orice combinatii de branzeturi, inclusiv cu carne si legume. Asadar am dat cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, am desfacut rulada, am pus umplutura si am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se inchega umplutura.

Servim cu mare pofta ca aperitiv sau la micul dejun langa o cana mare de lapte (asta e pentru copii asa ca mine :P) sau o cana cu cafea petru cine prefera varianta asta.

Pofta buna!

 

 


39 Comments

« Spirale cu nuca si cacao
Tarta cu piersici si crema de branza »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    September 16, 2012 at 3:08 pm

    Nemaipomenit de buna si aratoasa rulada.Te pup!

    Reply
  2. Paradis says

    September 16, 2012 at 3:19 pm

    Foarte apetisanta!Salvat la aperitive!Pup.O zi faina

    Reply
  3. mirela says

    September 16, 2012 at 3:27 pm

    Yamiii!!!tare bine arata!!!pupp!!

    Reply
  4. stefy says

    September 16, 2012 at 4:20 pm

    o rulada care merge papata la orice ora din zi!!:)

    Reply
  5. FLORY says

    September 16, 2012 at 5:13 pm

    Cu siguranta delicioasa,arata si foarte bine!Pupici

    Reply
  6. Danutza says

    September 16, 2012 at 5:37 pm

    Mmmmm, delicioasa!! Arata super bine!!

    Reply
  7. Adina says

    September 16, 2012 at 7:10 pm

    Cand am citit titlul am crezut ca este rulada din cascaval oparit dar asta este inedita!:)

    O saptamana usoara!

    Reply
  8. Irina says

    September 16, 2012 at 7:44 pm

    Excelenta ideea!

    Reply
  9. Maya says

    September 16, 2012 at 8:15 pm

    Un deliciu! Arata excelent!

    Reply
  10. Angelica says

    September 17, 2012 at 4:15 am

    E beton reteta…si ce practica e!!!
    Sa-ti fie memorabila vacanta!
    Welcome back:-)
    Zi faina sa ai.
    Te pup:-)

    Reply
  11. Dorina says

    September 17, 2012 at 6:41 am

    Foarte faina

    Reply
  12. Top Cuisine avec Lavi says

    September 17, 2012 at 7:39 am

    Ce bine arata! Un aperitiv perfect pentru orice ocazie!

    Reply
  13. Cristina says

    September 17, 2012 at 8:28 am

    Super buna!

    Reply
  14. Rita Oarga says

    September 17, 2012 at 8:29 am

    Ma bucur ca ai avut o vacanta frumoasa. Sper ca ti-au ramas amintiri frumoase. Cat despre rulada, ti-a reusit de minune. Arata foarte bine. Te pup!

    Reply
  15. Sara & Miki says

    September 17, 2012 at 9:20 am

    Un aperitiv tare bun. O saptamana frumoasa!

    Reply
  16. Carol says

    September 17, 2012 at 9:33 am

    Imi palce mult rulada ta. Si mama mea obisnuia sa o faca cand eram mai mica. Pupici multi.

    Reply
  17. Mare Maria says

    September 17, 2012 at 4:29 pm

    Apetisanta si delicioasa rulada:)! Pupici

    Reply
  18. alinutzika says

    September 17, 2012 at 6:12 pm

    ff bine arata!

    Reply
  19. Simona says

    September 17, 2012 at 6:15 pm

    Bine ai revenit din concediu!! O feliuta este a mea, nu?!
    O saptamana faina, fata frumoasa!

    Reply
  20. Laura Nechita says

    September 17, 2012 at 6:28 pm

    Ce dor mi-a fost de tine! Ma bucur ca ai fost pe meleaguri grecesti, superb!
    Despre rulada, senzationala si frumoasa tare! O idee ingenioasa care cu siguranta este pe placul tuturor!
    Te imbratisez cu drag si ma bucur ca ai revenit!

    Reply
  21. Mihaela - mykyduta says

    September 17, 2012 at 7:00 pm

    arata tare delicios!
    am pus-o pe listuta pentru urmatorul mic dejun!

    Ma bucur pentru vacanta minunata pe care ai avut-o.
    Si eu iubesc Grecia si marea Egee cu toti porii fiintei mele!!!!
    Cred ca am trait pe acolo intr-o alta viata :))
    Puup

    Reply
  22. Adela Zilahi says

    September 17, 2012 at 7:29 pm

    Cu siguranta foarte buna, la cat de bine arata!!! Pupicei!

    Reply
  23. Corina Ureche says

    September 18, 2012 at 9:31 am

    ah, ce idee frumoasa! mi-ai dat tema sa ma gandesc la tot felul de umpluturi :) Merci de reteta!

    Reply
  24. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:10 am

    Diamar, ma bucur tare mult ca-ti place, pupici!

    Reply
  25. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:10 am

    Paradis, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  26. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:37 am

    Mirela, multumesc!! :*

    Reply
  27. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:39 am

    Stefy, asa este! Pup

    Reply
  28. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:39 am

    Flory, multumesc frumos! Pupici

    Reply
  29. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:39 am

    Danutza, ma bucur mult ca-ti place! Pup

    Reply
  30. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:40 am

    Adina, ma bucur ca te-am surprins :) Multumesc, la fel!

    Reply
  31. Poliana says

    September 19, 2012 at 5:59 am

    Irina, multumesc!
    Maya, multumesc!
    Angelica, ma bucur ca-ti place reteta mea, multumesc de urari! Pup
    Dorina, multumesc!!
    Lavi, ma bucur ca-ti place!
    Cristina, multumesc!!
    Rita, da, am avut o vacanta reusita si ff relaxanta! Te pup si eu
    Sara ma bucur ca-ti place, o saptamana frumoasa si tie!
    Carol, ma bucur ca-ti place! Pup
    Maria, multumesc, pupici!

    Reply
  32. Poliana says

    September 19, 2012 at 6:01 am

    Alinutzika, multumesc frumos!
    Simo, normal ca una (si nu numai) este pentru tine! Pupici

    Reply
  33. Poliana says

    September 19, 2012 at 6:01 am

    Laura draga, multumesc frumos pentru intampinare! A fost o vacanta frumoasa, dar ma bucur ca acum sunt alaturi de voi. Pupici!

    Reply
  34. Poliana says

    September 19, 2012 at 6:02 am

    Adela, ma bucur ca-ti place reteta mea, dar ma bucur ca si tu traiesti aceleasi sentimente pentru marea egee…e minunata! Pupici

    Reply
  35. Poliana says

    September 19, 2012 at 6:02 am

    Adela, ma bucur mult ca-ti place! Pup
    Corina, abia astept sa vad ce umplutura o sa-i faci tu! 😉 Pup

    Reply
  36. Claudia Mic says

    September 22, 2012 at 2:50 am

    O rulada aperitiv foarte buna si desigur cu multa imaginatie umplutura poate varia! Te pup!

    Reply
  37. Poliana says

    September 24, 2012 at 5:37 am

    Claudia, multumesc, cu siguranta se pot face o multime de umpluturi delicioase! Pup si eu

    Reply
  38. dulciuri si nu numai says

    February 25, 2013 at 1:31 pm

    Un aperitiv minunat! A mai ramas o feliuta si pt mine?

    Reply
  39. Anonymous says

    December 30, 2013 at 10:23 pm

    Puteti adauga chimen in compozitia de rulada, ii da o savoare deosebita!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316