• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Covrigei cu chimen si cascaval

Aluat sarat Aperitive

Covrigei cu chimen si cascaval

Cum il asteptam pe Mos Nicolae? 
Dupa ce tot anul am facut eforturi (mari) de a fi cuminti (sau nu, dar asta nu trebuie sa stie mosul) in seara aceasta ne-am pregatit frumos cizmulitele, si le-am pus aliniate langa usa…de la mic la mare. Dupa care am trecut la treaba, am facut niste gustarele pentru maine dimineata, pentru ca atat noi cat si Mosul sa fim multumiti :) Sper sa ii fie pe plac, sper sa va placa si voua:). Azi vin cu o portie mare de covrigei cu chimen si cascaval, mai incolo aduc si turta dulce.
 Covrigei cu chimen
 Ingrediente
500 gr faina
2 albusuri
100 gr unt
100 gr smantana
1 lingurita sare
200 gr cascaval afumat
10 gr drojdie proaspata
lapte caldut cat incape
1 galbenus pentru uns(de fapt le-am folosit pe amandoua)
chimen
susan
 
Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 60 min.
 Covrigei cu chimen
Faina o cernem si o amestecam cu untul pana obtinem un aluat nisipos apoi facem o adancitura in mijlocul lui. Incalzim usor 100ml lapte, oprim focul adaugam zaharul si drojdia maruntita, si le lasam nestingherite pentru 10 minute. 
Albusurile le batem usor cu sarea, cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem in mijlocul fainii laptele cu drojida, apoi albusurile si smantana. Incepem sa framantam, cand aluatul incepe sa se omogenizeze adaugam si cascavalul ras. Daca aluatul este prea tare mai punem lapte caldut. Eu am mai pus dar nu pot sa spun exact cantitatea pentru ca nu am masurat :)
Trebuie sa obtinem un aluat elastic, usor de lucrat, dar nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru o ora.
 
Dupa ce a trecut ora de odihna la rece, scoatem aluatul si-l impartim in doua parti pe care le intindem pe rand. Foaia nu o intindem foarte subtire –  de 0.5mm – nu vrem sa obtinem covrigei uscati. Eu am o forma de covrigei veche, dar care isi face treaba foarte bine…trebuie doar sa fie bine infainata inainte de a fi folosita. Cu ajutorul formei de covrigei ii formam pe rand, pana cand terminam tot aluatul.
Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si tapetam cu hartie de copt tava de la aragaz. Ungem fiecare covrigel cu galbenus (diluat cu putin lapte) apoi presaram chimen, sau susan. Mie mi-au iesit 3 tavi de covrigei asa ca la timpul total de coacere am scris 1 ora pentru ca fiecare tava am lasat-o la cuptor 20 de minute. Timpul e aproximativ, dar trebuie lasati pana cand se rumenesc frumos si gata!
 
Stiu ca v-am ametit cu atatea poze, dar vreau ca voi, dar si Mosul sa aveti de unde sa alegeti :) 
 
Pofta buna!
 Covrigei cu chimen
  P.S. Voi cum l-ati asteptat pe Mos Nicolae?


30 Comments

« Tort cu dovleac, caramel si ciocolata
Premiu – The Versatile Blogger »

Comments

  1. Disturbingly Delicious says

    December 5, 2012 at 9:01 pm

    Ce buuuuni, Paula! Nu am mai mancat de cand eram la mama acasa , adica de ani buni. Pupici multi si sa va umple moshul ghetutele cu dulciurele fel de fel.

    Reply
  2. Dohotariu-Avram Alina says

    December 5, 2012 at 11:01 pm

    Dă-mi și mie un covrigel:)! Minunați! Și frumoși și gustoși.

    Reply
  3. Alina---Explora Cuisine says

    December 6, 2012 at 3:03 am

    Mi-ai amintit de copilarie, multumesc frumos! arata divin covrigeii!

    Reply
  4. Kyra says

    December 6, 2012 at 4:40 am

    Nu stiu Mosul – multumit sau nu, dar baba – daaaaa. Deliciosi!

    Reply
  5. dian@ says

    December 6, 2012 at 6:10 am

    mmm…ce buni sunt covrigeii!! cred ca i-au placut mosului!

    Reply
  6. Mihaela Mihalache says

    December 6, 2012 at 7:04 am

    sunt perfecti :) Pupici

    Reply
  7. Cătău says

    December 6, 2012 at 10:39 am

    ce bunatatiiiiii, covrigeii tineretiii, matusica mea facea covrigeii astia, tare buni mai erau

    Reply
  8. Anca B. says

    December 6, 2012 at 10:50 am

    Pozele sunt extraordinar de reusite si sunt convinsa ca Mosul a fost incantat! Astept sa gasesc si eu formele pentru covrigei sa-i incerc neaparat!

    Reply
  9. Simona says

    December 6, 2012 at 12:36 pm

    Fur si eu cativa.. doar am fost cuminte!! :)

    Reply
  10. Dana says

    December 6, 2012 at 1:56 pm

    Imi vine sa-i rontai!!! Cam multa migaleala dar se merita!

    Reply
  11. Lilly says

    December 6, 2012 at 2:11 pm

    Buni covrigeii astia.Periculosi de buni.

    Reply
  12. GelaDumi says

    December 6, 2012 at 3:57 pm

    Stiu cat sunt de buni si tot poftesc la ai tai, il invidiez pe Mosul, ce fericit tre’ sa fi fost pentru ca a avut parte de o asa primire”elaborata”!

    Si noi l-am asteptat cuminti, cu multe prajituri si turta dulce de post pe care le-am impartit astazi, la deschiderea unui centru social.

    Reply
  13. Rocsy Ciobanu says

    December 6, 2012 at 5:12 pm

    Imi plac foarte mult si arata super..Bravo…

    Reply
  14. Liana10 says

    December 6, 2012 at 5:17 pm

    I-as rontai pana la ultimul! 😉

    Reply
  15. Haplea says

    December 6, 2012 at 6:39 pm

    Vreau si eu covrigei asa buni!!!

    Reply
  16. Anonymous says

    December 6, 2012 at 6:56 pm

    NU AM CUVINTE IN FIECARE ZI TU NE ADUCI CEVA BUN,SA STI CA AM FACUT TORTULETUL DE LA ZIUA TA NU AM CUVINTE O BUNATATE , AM AVUT CEVA EMOTI BA CA NU IMI IESE CREMA BA CA NU BLATUL DAR TOTUL A FOST OK,A IESIT BLATUL CU CEVA GAURELE PRIN EL DAR TOTUL A FOST BINE PANA LA URMA,MULTUMESC PT RETETA.

    Reply
  17. Daniela says

    December 6, 2012 at 7:12 pm

    Te invidiez pentru forma de covrigei, sint superbi si superbuni… Ce-as mai rontai vreo citiva la ora asta…

    Reply
  18. Cristina says

    December 6, 2012 at 8:12 pm

    Ce-as mai rontai si eu unul…

    Reply
  19. Rita Oarga says

    December 6, 2012 at 10:29 pm

    Mare maestra mai esti! Covrigeii tai au culoarea, inaltimea, forma, toate perfecte. Ai manute de aur si iti rasfeti familia ca o adevarata albinuta. Felicitari!
    PS. Sper ca n-ai cerut ustensile de bucatarie de la Mos, desi te cred in stare. :))

    Reply
  20. Mare Maria says

    December 7, 2012 at 8:30 am

    Minunati covrigeii :)! Superbi!!!!!!

    Reply
  21. Laura Nechita says

    December 7, 2012 at 1:29 pm

    Nu puteam lipsi de aici. Vreau multi, multi covrigei din astia, imi plac la nebunie! Scutura putin pozele de sus, poate pica macar vreo cativa sa imi potolesc pofta !:)))
    te pupacesc!

    Reply
  22. alinutzika says

    December 7, 2012 at 2:25 pm

    tare faini sunt!

    Reply
  23. Timea says

    December 10, 2012 at 11:33 am

    Tare mult imi plac, dar fara cascaval :). Pup

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    December 11, 2012 at 7:44 am

    Diana, mi-a fost drag sa-i fac, mai ales ca sotul obisnuia sa cumpere sin magazin, si daca tot am facut rost de forma, m-am apucat de treaba 😉

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    December 11, 2012 at 7:52 am

    Alina, doar unul vrei? :)

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    December 11, 2012 at 12:34 pm

    Alina-Explora, ma bucur mult ca ti-am adus aminte de momente frumoase :) Pupici

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    December 12, 2012 at 7:57 am

    Kyra, esti mortala :))…dar nu stiu despre ce baba vorbesti! 😛

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    December 12, 2012 at 9:21 am

    Diana, dada, a fost tare multumit 😉 Pup

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    December 12, 2012 at 11:03 am

    Mihaela, multumesc! Pup

    Reply
  30. Bogdan Alina says

    December 14, 2012 at 12:36 pm

    Felicitari! Arata tare, tare bine!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316