• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Diverse / Brownies cu caramel si nuci pecan

Diverse

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan sunt dulcele perfect pentru mine si cred ca pentru multa lume iubitoare de ciocolata. Motivele sunt usor de ghicit, brownie este o prajitura care se face foarte repede si este mega delicioasa. Brownie nu este o prajitura pretentioasa. Este suficient sa amesteci ingredientele si obtii un dulce grozav. Brownie este o prajitura in care aromele se pot combina in felurite moduri. Brownie este o prajitura in care untul si ciocolata niciodata nu sunt intr-o cantitate prea mare. Brownie este o prajitura de la care nu te multumesti doar cu o singura bucata. Iar acest brownie cu caramel si nuci pecan, pe langa gustul intens de ciocolata, alatura un caramel irezistibil, nuci pecan si aroma de portocala. Un deliciu!

Ingrediente

200 gr unt

200 gr ciocolata neagra

3 oua mari

100 gr faina

30 gr cacao

100 gr zahar

50 gr zahar brun inchis

1 lgta extract de vanilie

coaja rasa la o portocala

2 linguri suc portocala

20 caramele

50 gr nuci pecan

Timp de preparare: 20 minute Timp de coacere: 20 min. Nr. portii: 16

Mod de preparare

Caramelele le tocam grosier. Procedam in acelasi fel cu nucile pecan. Le lasam deoparte.

Untul si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o oala cu fund gros, pe foc mic. Le lasam pe foc pana cand sunt complet topite. Adaugam zaharul alb, zaharul brun si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare apoi oprim focul.

Portocala (preferabil bio) trebuie spalata bine. Stergem portocala pentru a avea o coaja perfect uscata. Razuim coaja de la portocala. Taiem apoi portocala in doua si stoarcem putin suc.

Ouale le batem usor cu un praf de sare. Le amestecam cu sucul de portocala, coaja rasa de portocala si extractul de vanilie. Punem acest amestec peste crema de unt si ciocolata. Amestecam bine.

Incorporam faina. Amestecam usor pentru a distribui uniform faina in compozitie. La final adaugam nucile si caramele tocate grosier. Amestecam din nou, dar foarte usor.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/24 dimensiuni. Turnam compozita in tava si o distribuim uniform.

Cand cuptorul e fierbinte, introducem prajitura. Coacem brownie timp de 20-22 minute. Prajitura nu trebuie sa se usuce, deci nu o lasam foarte mult in cuptor. Scoatem brownies din cuptor si asteptam aproximativ o ora pentru a se racori.

Portionam prajitura (in portii cat mai mari) si servim cu pofta. Enjoy!


Leave a Comment

« Trufe cu ghimbir si ciocolata alba
Verine cu piersici si crumble cu scortisoara »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316