Prajitura cu crema de alune si cafea
Mereu am sustinut ca prajiturile cu foi sunt prajituri elegante. Si acest lucru este destul de evident. Straturile subtiri si egale ii confera aceasta eleganta. Insa nu este chiar atat de usor sa obtinem straturi egale. Cel putin nu de fiecare data. Pentru acest lucru este nevoie sa obtinem blaturi de aceeasi dimensiune si sa impartim crema in mod egal. Poate la inceput este mai greu, insa treptat ne deprindem cu cantitatile iar prajitura in straturi se apropie de perfectiune.
Acesta prajitura cu crema de alune si cafea este o prajitura in straturi destul de reusita. Mai am nevoie de putin exercitiu in ce priveste portionarea, insa la gust este minunata. Nu mai are nevoie de nimic, decat de o companie buna pentru a fi degustata.
Ingrediente
Foi de la prajitura in straturi ( reteta aici )
Crema de alune
200 gr crema de alune ( fara cacao )
200 gr crema de branza
100 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
Crema de ciocolata si cafea
2o0 ml lapte
50 ml cafea tare
4 galbenusuri
50 gr zahar
200 gr ciocolata neagra
100 gr unt
1 lingurita extract vanilie
Glazura de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
100 gr smantana pentru frisca
Preparare
Blat.
Pentru blat urmati pasii explicati in reteta prajiturii in straturi cu crema de ciocolata.
Crema de alune.
Crema de alune am cumparat-o de la un magazin cu produse naturiste. Este o pasta simpla de alune, usor indulcita. Se poate face si in casa insa este nevoie de un robot puternic pentru a transforma alunele in pasta fina.
Crema de alune o amestecam cu crema de branza, vanilia si zaharul. Omogenizam si lasam deoparte.
Crema de cafea si ciocolata.
Punem laptele pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si zaharul pana se deschid usor la culoare. Ciocolata o rupem bucati mici.
Punem laptele incalzit peste galbenusuri si amestecam usor. Turnam amestecul inapoi in cratita de pe foc. Lasam crema pe foc mic pana incepe sa se ingroasa. Oprim focul. Punem untul si ciocolata maruntita si amestecam bine.
Adaugam cafeaua si omogenizam. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece.
Asamblare
Taiem cele doua blaturi in doua bucati egale, de 15/20cm dimensiuni. Punem o bucata de blat pe un platou, adaugam jumatate din crema de cafea. Nivelam si acoperim cu alta bucata de blat. Continuam cu crema de cafea ramasa. Nivelam si acoperim cu urmatoarea bucata de blat.
Urmeaza crema de alune iar deasupra ultima bucata de blat. Apasam usor si glazuram prajitura cu crema de ciocolata. Nivelam usor si dam la rece. Dupa 2-3 ore prajitura se poate felia si servi cu pofta. Enjoy!
Leave a Reply