Cupcakes mici si ciocolatoase. Cupcakes dulci si dragute. Cupcakes cu mure si ciocolata. Asta am eu aici. Prajituri delicate cu un blat foarte dens si plin de ciocolata, o crema pufoasa de frisca si ciocolata, un sos racoros de mure. Deasupra…mure proaspete. Un adevarat deliciu, simplu si de efect.
Blatul l-am luat de black forest cupcakes. E un blat foarte reusit, fara gauri, deloc uscat, foarte usor umed. E prefect atat pentru cupcakes cat si pentru tort. Il recomand cu drag. Crema simpla si ciocolatoasa se combina perfect cu blatul si transforma acest dulce intr-unul decadent.
Blat
35 gr cacao
180 ml apa fierbinte
85 gr ciocolata neagra
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 oua mari
70 ml ulei
2 linguri iaurt
150 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
120 gr zahar
100 gr mure zdrobite
Crema
200 gr ciocolata neagra
2 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
400 ml smantana pentru frisca
Sos
200 gr mure
50 ml apa
2 linguri zahar
Timp de preparare: 90 min. Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 12
Cupcakes. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra. Lasam la racorit. Intr-un bol incapator punem faina, bicarbonatul, sarea, zaharul si praful de copt. Amestecam totul cu un tel.
Separat amestecam uleiul cu ouale, iaurtul, vanilia si murele zdrobite. Adaugam si crema de ciocolata racita. Omogenizam compozitia.
Punem ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam usor pana la omogenizare. Nu exageram cu mixarea. Ne folosim de un tel sau o spatula, mixerul nu este necesar si nici indicat.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade). Pregatim o tava cu 12 forme de muffins. Putem sa le tapetam cu hartiute de copt sau le ungem cu unt si apoi tapetam cu faina.
Punem 2-3 linguri de compozitie in fiecare cavitate astfel incat sa umplem formele pana aproape de marginea superioara. Coacem cupcakes timp de 20-25 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.
Crema. Punem smantana pe foc si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si zaharul pudra. Lasam doua minute la odihnit apoi amestecam bine. Incorporam si vanilia. Lasam crema deoparte. Cand ajunge la temperatura camerei o dam la congelator pentru o ora. Mixam apoi crema cu mixerul pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.
Sos. Punem murele apa si zaharul pe foc. Le fierbem timp de 5-10 minute pana se inmoaie bine si scade putin lichidul. Oprim focul si punem murele in blender. Trecem murele prin sita pentru a obtine cat mai mult sos.
Ornam cupcakes cu crema de ciocolata, sos de mure si fructe proaspete. Sunt niste cupcakes decadente, pline de ciocolata si foarte aromate. Enjoy!
Leave a Reply